Wysłany: Pią Cze 29, 2007 20:20 Zgrywanie zdjęć z Motoroli W375 na komputer
Posiadam telefon marki Motorola (W375). Chciałam zgrać zdjęcia za pomocą kabla USB na komputer Windows XP. Niestety, robiąc wszystko z instrukcją, komputer nie czyta obecności podłączonego telefonu. W oknie "Mój Komputer" nie pojawia się folder "MS_DEVICE" jaki podobno powinien się pojawić.
Może ktoś z Was wie coś na ten temat? Bardzo proszę o pomoc. Z góry dzięki.
Nie, ponieważ w instrukcji napisano: "Łączenie telefonu z komputerem nie wymaga instalacji żadnych sterowników", a przy podłączeniu kabla USB pojawia się okno kreatora, które podobno powinnam zamknąć i wejść w "Mój Komputer"... tam jednak nie ma żadnej ikony związanej z telefonem i kablem USB. Z kolei kreator nie wynajduje żadnego programu zalecanego do instalacji... Trochę już więc zgłupiałam szczerze mówiąc. A potrzebne są jednak sterowniki?
hej, mam dokładnie ten sam problem, komputer nie znajduje mojej motki w 375, pytałam w salonie w którym go kupowałam i oni nie maja zadnej plytki ze sterownikami,
Hej, dziękuję za pomoc Problem się rozwiązał dzięki pewnej dziewczynie, której jestem wdzięczna. Okazało się, że nie potrzeba żADNYCH STEROWNIKOW! W chwili, gdy podłączamy kabel USB, na ekranie telefonu pojawia się przez kilka sekund komunikat "Czy podłączyć tel. jako urzadzenie pamięci?" Wtedy trzeba nacisnąć tak. A potem to już z górki - folder MS_Device i wszystko jest