Poprzedni temat «» Następny temat
Wgrywanie Swupa
Autor Wiadomość
Spaider
[Usunięty]

Wysłany: Sro Cze 07, 2006 12:36   Wgrywanie Swupa

Poniżej przedstawię krótki opis jak wgrać Swupa ;) Skąd pobrać :?:

:arrow: http://www.allsiemens.com/flash/

1. Jeżeli już pobraliśmy program to go włączamy, aby wgrać Swupa musimy mieć do pełna naładowaną baterię.

2. Wchodzimy w Serial Config, wybieramy port Com oraz prędkość: 11520.

3. Swupa można wgywać na włączonym telefonie oraz na wyłączonym.

4.1. Gdy chcemy go wgrać na włączonym telefonie to klikamy Start, telefon się wyłączy i zacznie wgrywać sie oprogramowanie.

4.2. Jak chemy wgrać Swupa na wyłączonym telefonie to zaznaczamy oba skipy, wtedy pojawi się okienko i klikamy Ok. Następnie klikamy Start i jak najszybciej krótko naciskamy czerwoną słuchawkę w telefonie.

5. Po wgraniu Swupa pojawi nam się taki komunikat.

Miłej zabawy, pozdrawiam Spaider ;)

renio_ck 
Nowicjusz

Telefon: siemens c75
SW Version: v24
Sieć: orange
Wysłany: Pią Cze 09, 2006 21:51   swap

do czego służy ten cały swup????

Spaider
[Usunięty]

Wysłany: Pią Cze 09, 2006 22:13   Re: swap

renio_ck napisał/a:
do czego służy ten cały swup????

To porostu soft...

renio_ck 
Nowicjusz

Telefon: siemens c75
SW Version: v24
Sieć: orange
Wysłany: Nie Cze 11, 2006 16:02   swup

A co mi daje ten swup?? to takie oprogramowanie jak każdy inny firmware czy cos bardziej zaawansowanego??

Spaider
[Usunięty]

Wysłany: Nie Cze 11, 2006 19:11   

Np. Swupem możesz wgrać starszą wersję oprogramowania, Swupa wgrasz jak telefon sie nie wlacza a update ze strony Siemensa nie.

Jo-Jo
[Usunięty]

Wysłany: Czw Cze 15, 2006 10:38   

Jak mam zrobic swupa jesli telefon mi sie nie wlancza a jak podlanczam ladowarke to robi pip i nic wiecej a wedlug tej instrukcji wyskakuej mi blad http://81.210.14.52/~lijon1/jojoxxx/swup.JPG

michalm83 
VIP Forum

Telefon: Nokia6300
SW Version: ----------
Sieć: Plus Gsm
Postawił 1 piw(a)
Wysłany: Czw Cze 15, 2006 11:44   

Jo-Jo napisał/a:
Jak mam zrobic swupa jesli telefon mi sie nie wlancza a jak podlanczam ladowarke to robi pip i nic wiecej a wedlug tej instrukcji wyskakuej mi blad http://81.210.14.52/~lijon1/jojoxxx/swup.JPG

Jak sam piszesz telefon sie nie wlancza , a wedlog instrukcji jaka umiescil Spaider, musza byc zaznaczone obydwa SKIPY a ty ich nie zaznaczyles. pozatym nie wiem jaki masz kabelek czy serwisowy czy USB.
Postaw piwo autorowi tego posta

Jo-Jo
[Usunięty]

Wysłany: Czw Cze 15, 2006 12:10   

kabel com
prubowalem zaznaczac obydwa skipy i nadal zero reakcji

michalm83 
VIP Forum

Telefon: Nokia6300
SW Version: ----------
Sieć: Plus Gsm
Postawił 1 piw(a)
Wysłany: Czw Cze 15, 2006 12:13   

Kabel na port Com nie oznacza ze jest odrazu serwisowy jak go kupywales na allegro lub jakims malym komisie i dales za niego ok 10-15 zeta na 99,9% nie jest kablem serwisowym i na wylaczonym fonie poprostu nie bedzie dzialal. Ja mialem kabel USB z elektronika i dalem zaa niego 30 zl teraz mam kabel za 10 zeta ale to nie byla serwisówka i musialem go przerobic zgodnie z opiem na www.siemensiak.pl

Jo-Jo
[Usunięty]

Wysłany: Czw Cze 15, 2006 14:10   

jesli dobrze rozumiem nalezy odlutowac kabelek nr 1 i w jego miejsce przylutowac kabelek z zasilania ?

artuser
[Usunięty]

Wysłany: Sob Cze 24, 2006 19:22   

drodzy użytkownicy, sam swup (winswup) może jeszcze nie podnieść naszego telefonu, całe oprogramowanie do telefonu składa się z 2 części:
winswupa: czyli softu
oraz FFS_init, czyli flexmem naszego fonu (on jest odpowiedzialny za pliki na dysku oraz personalizację telefonu dla danej sieci)
dla osób które będą naprawiały telefon zamieszczam tu link do FFS_Init orginalnego:
http://www.box.net/public/e4ah0k6npn

Co najpiękniejsze ten plik może być użyty do usunięcia wszystkich denerwujących dodatków od sieci (np. ORANGE). Po wgraniu FFS_Inita na nasz fon otrzymamy go w wersji takiej jaką zaplanował Siemens. Zanim sieć wsadziła w niego łapki. ponieważ ten FFS_Init nie zawiera polskiego t9 załączam, uprzedzając pytania jak wgrać polskie t9 do telefonu, odpowiadam: BYŁO urzyj opcji szukaj.
http://www.box.net/public/ac1h1371mz

I jeszcze jedna uwaga, aktualizacja oprogramowania SIEMENSowskimi updatami na pachowany telefon może zakończyć się tragicznie... Czyli przed aktualizacją softu należy przywrócić mu niepachowany soft. U mnie wgrywanie FuBu v_klay'em zajmuje ok 45min, kiedy wgrywam winswup około 25. Dlatego polecam ten sposób!

Spaider
[Usunięty]

Wysłany: Nie Cze 25, 2006 22:36   

artuser napisał/a:

I jeszcze jedna uwaga, aktualizacja oprogramowania SIEMENSowskimi updatami na pachowany telefon może zakończyć się tragicznie... Czyli przed aktualizacją softu należy przywrócić mu niepachowany soft. U mnie wgrywanie FuBu v_klay'em zajmuje ok 45min, kiedy wgrywam winswup około 25. Dlatego polecam ten sposób!

Co to ma do tematu ? Ja juz wiele razy wgrywalem update na patchowany telefon i wszystko jest ok.

Smark
[Usunięty]

Wysłany: Pon Cze 26, 2006 08:59   

masz racje spaider... przeciez to sa same głupoty... wgranie update usuwa z telefonu wszystkie patche... zostają ikony, motywy fotki, ale wszystkie patche zostaja usuniete... wiem bo robie tak czesto jak coś telefon sie wali

KiNiaBGC 
Nowicjusz

Telefon: Nokia 7360
Sieć: Pomarańczka
Wysłany: Nie Lip 09, 2006 10:26   

A jak mam zrobic tym programem, żeby wgrac softa V22 z V24? Tak samo jak jest napisane?

[ Dodano: 2006-07-10, 12:13 ]
Dobra już wiem;)

Górsky 
Nowicjusz

Telefon: Siemens C75
Wysłany: Pią Sie 18, 2006 13:51   

wyskakuje mi dokładnie taki sam błąd, mimo zaznaczenia 2 skipów...

a kabelek mam DCA-510 (czy jakoś tak)
więc co robić w tej sytuacji?

nati803
[Usunięty]

Wysłany: Sro Wrz 27, 2006 14:16   

Witam. Zastosowałam się do inetrukcji Spidera , zainstalowałam ten program WinSwap i jak zaczyna się cała procedura wgrywasnia softu to wyskakuje komunikat :
Cant connect to Mobile with BootstrapLoader on Com 1 i nic dalej nie można zrobić. Czy moze mi ktoś powiedziec co to znaczy :?: Z góry Dziękuję !! :(

michasia_ania 
Nowicjusz

Telefon: C75
Sieć: Era
Wysłany: Pią Gru 15, 2006 10:07   

jak z tej ruskiej strony ściągnąć ten WinSwap?

pjetal 
Nowicjusz

Telefon: Siemens C75
Sieć: Orange
Wysłany: Sob Maj 19, 2007 18:56   

Dosłownie sekundę po wciśnięciu Start dostaję taki komunikacik:
Kod:
Software update denied by mobile

Wiem, że znaczy to tyle że mój Siemens C75 odrzucą tą wersję, można coś z tym zrobic ?? Juz mnie te oprogramowanie w wersji 24 działa na nerwy.
A gdy ponownie wcisnę Start, wyskakuje:
Kod:
Could not open Comport forBFC-Lib, maybe comport is in use

Tworasek 
Nowicjusz

Telefon: C75
Sieć: Era
Wysłany: Nie Wrz 30, 2007 00:44   

u mnie po włączeniu swupa wszystko ładnie ale jak wcisne start to komp sie zawiesza i lipa tylko reset pomaga Dlaczego? ? próbowałem róznych swupów i na każdym robi to samo

Odpowiedz do tematu