Od razu na początku powiem, że w temacie wgrywania jakichkolwiek patchy, softów itp. do komórek jestem całkowicie zielony.
Więc tak. Mam Benq-Siemensa EL71 i po pierwsze interesuje mnie skąd ściągnąć do niego oryginalny najnowszy soft tak aby przy jego wgrywaniu nie utracić gwarancji (link w przyklejonym temacie na tym forum nie działa). Potem jak już ściągne tego softa na kompa co dalej? Jest ktoś w stanie dać taką instrukcję?
Telefon: SonyEricsson K810i Pulse Red
Sieć: Era Abonament 90zł Pomógł: 99 razy Wiek: 22 Posty: 784 Piwa: 19/6 Skąd: Gliwice
Wysłany: Sro Mar 28, 2007 23:06
Paweł008, mylisz sie, jeżeli sie aktualizuje soft to nie traci sie gwarancji i takie coś można faktycznie zrobić w servisie na gwarancji lub zapłacić i zrobić to w komisie i wtedy też sie nie traci gwarancji.
Może źle powiedziałem nie chodzi mi o wgranie jakiegoś nowego softu tylko jego aktualizacje. Niedługo chyba kupuję Benq EF81 a z nim podobno są problemy przey starszych wersjach (zawiechy itp.)
jarek1989o, chyba sam już na to wpadłem a było to banalne
?ciągasz ten plik .exe i uruchamiasz go, a on przeprowadza Cię już przez całą aktualizację. Tylko, że nie dla wszystkich modeli na benqmobile.com jest jakikolwiek firmware.
PS: dla EF81 najnowszy na stronie Benq firmware to 48 a przecież jest już 58 - skąd go wziąć?
Telefon: nokia 6030
Sieć: orange
Wysłany: Pon Kwi 02, 2007 13:09
Nie mam pojęcia z kąd go ściagnąć a tego na stronie http://benq.pl/support/do...fm?product=1102
nie moge ściągnąć, coś nie da rady.
A ty masz już ef81 czy masz zamiar kupić?
Bo ja będe na allegro zamawiał może będzie już wgrany!!
Właśnie napisałem do sprzedawcy u którego będe zamawiał jaki ma soft i czekam na odpowiedź!!!!
http://allegro.pl/item178...arta_512mb.html
pozdro
jarek1989o, w środę lub czwartek jeden ze sprzedawców będzie miał po ok. 420zł EF81 + karta 512MB z softem v.58 i nie z Vodafone tylko oryginał. Radzę poczekać.
Telefon: Sony Parkinson K810i
Sieć: Heyah Pomógł: 272 razy Wiek: 20 Posty: 2385 Piwa: 34/25 Skąd: Żary
Wysłany: Pon Kwi 02, 2007 14:02
tylko że ta aukcja jest prywatna , już pisałem do tego kolesia i dzwoniłęm i mówił za godzinkę będzie odblokowana , już 2 dni czekam i nic , więc zamówiłem z innej aukcji sobie tego fona
Telefon: nokia 6030
Sieć: orange
Wysłany: Pon Kwi 02, 2007 14:34
Na tej aukcji do której podałem link terz jest karta pamięci,
a czy jest Vodafone to nie wiem.
Dzisiaj pod wieczór zadzwonie do klijenta i się rozmówie.
mógłbyś podać który sprzedawca będzie miał z softem v.58
pozdro
dodaj go sobie do ulubionych to będą ci na maila przychodzić informacje czy co wystawił. kontaktowałem się z nim towar będzie miał we wtorek, środę lub czwartek. w porównaniu do tej jego starej aukcji na nowej ma być karta pamięci i wszystko ma kosztować o ok. 5zł więcej. tylko nie wykupcie mi wszystkiego ja też chcę
dołączam się do pytania - czy w EF81 można ustawić MP3 jako dzwonek ?
jeśli chodzi o kartę, to miniSD kosztuje ok 30 zł., więc raczej nie powinno to odgrywać roli w wyborze sprzedawcy. Mnie natomiast martwi inna rzecz- tylko jeden sprzedawca daje gwarancję na rok, reszta na conajwyżej 3 miechy :/
EOT
jarek1989o, 1 miech gwarancji komisowej za dopłatą 50zł na 12 czy 24 m-c. No nie wiem.
jarek1989o napisał/a:
Coś ten super sprzedawca nie ma tych telefoników!!!!
Będzie miał w środę więc w czwartek można się spodziewać że wystawi.
Kolejna oferta - http://allegro.pl/show_item.php?item=183321411 - koleś ma tylko jednego neutrala - miły kontakt. pl ładowarka, nie z vodafonu (oryginały), karta, do wyboru soft v.48 lub v.58.
PS: proszę moda albo admina o wydzielenie tego tematu bo się śmietnik robi.
jarek1989o, ten co ja podałem nie ma naklejek vodafona, ma gwarę 6 m-c, i wersje softu do wyboru V.48 lub V.58.
U tego co ty podałeś wolałbym nie kupować. Po co oszczędzać te 40 zł jak masz gwarancję na miesiąc. No i popatrz na komentarze tego gościa. Trochę wpadek miał.