Ciężko wyczuć. ja mam kabel pod USB i jest on emulowany jako COM i widzi mi go jako COM4. Może i Twój jest tak widoczny? Spróbuj wybrać ostatni port COM wyszczególniony w ustawieniach V-Navigatora.
Mam pytanie: Czy ten program bedzie dzialal, jak mam irde? (ale bede mogl np. zaemulowac zeby wykrywał ją jako COM) bedzie działało? A jesli nie, to jaki inny dobry program tego ypu dzialajacy pod irde polecacie?
Dzieki juz go zassalem, tylko teraz mam inny problem... jak polacze sie przez irde to po 5 minutach zawsze pisze polaczenie przerwane... A jakbym wymienil te irde na kabelek USB to tez bym mogl uzywac vnavigatora?
Telefon: SXG 75
Sieć: Orange
Wysłany: Pią Mar 02, 2007 10:54
Zainstalowałem wczoraj ten program , bez problemu wykrył mi telefon ( no może nie bez problemu , po kilku próbach.. ).A gdy chciałem przerzucić do telefonu tapetę wyskoczył błąd , że nie ma wystarczająco miejsca na komórce.Na górze też było napisane 0 na 0 kb wolnego miejsca.Postanowiłem usunąć program i wypakować jeszcze raz , ale znowu pojawiał się ten sam błąd , nie wiem czym to mogło być spowodowane.
Dzięki panowie wielcy. Udało się.
Aby połączyć C75 z komputerem trzeba mieć Kabel COM, oraz Flex Navigator.
Aby można sie było połączyć należy wprowadzić takie ustawienia:
AT Enabler- Właczone
Port: Com1
RTS: Wył
DTR: wl
x75-x65 series i można przesyłać pliki