Plusfon 601i, Internet GPRS a bierze z konta (mam pakiet)

Wszystko co dotyczy innych modeli telefonów

Plusfon 601i, Internet GPRS a bierze z konta (mam pakiet)

Postautor: Debestes » 12 kwie 2009, 12:47

Witam!
Posiadam telefon firmy Plusfon 601i. Jak dotąd miałem z nim problemów. Tylko niedługo wybieram się w mały wyjazd i potrzebny jest mi internet. Wykupiłem pakiet 20 mb w simplusie ale jednak wciąż bierze mi pieniądze z konta. Oto konfiguracja mojego telefonu:

WAP GPRS
APN: wap.plusgsm.pl
Uwierzytelnienie: CHAP
Nazwa Użytkownika: brak
Hasło: brak

Internet
APN: internet
Uwierzytelnienie: brak
Nazwa użytkownika: brak
Hasło: brak

MMS GPRS
APN: mms.plusgsm.pl
Uwierzytelnienie: PAP
Nazwa Użytkownika: brak
Hasło: brak

Video
APN: video.plusgsm.pl
Uwierzytelnienie: PAP
Nazwa użytkownika: brak
Hasło: brak

Proszę o jak najszybszą pomoc. Z góry dzieki.

Ps. GPRS mam włączony.
Debestes
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 3
Rejestracja: 12 kwie 2009, 12:45
Lokalizacja: Okolice Mławy

Postautor: Piotrek.m-wo » 12 kwie 2009, 14:49

Do połączeń z internetem w ramach tego pakietu używaj konfiguracji INTERNET GPRS, nie WAP
Awatar użytkownika
Piotrek.m-wo
Help Team
Help Team
 
Posty: 113
Rejestracja: 21 sie 2006, 13:04
Lokalizacja: 53°56'N 21°14'E
Model telefonu: SE K800i
Sieć: Heyah

Postautor: Debestes » 12 kwie 2009, 15:16

Jak włączyłem funkcję Internet to pokazuje raz że nie chce się połączyć a znowu też pokazuje białą stronę. ;/
Debestes
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 3
Rejestracja: 12 kwie 2009, 12:45
Lokalizacja: Okolice Mławy

Postautor: Piotrek.m-wo » 12 kwie 2009, 16:25

Ściągnij Opere mini i dla aplikacji ustaw profil INTERNET GPRS
Awatar użytkownika
Piotrek.m-wo
Help Team
Help Team
 
Posty: 113
Rejestracja: 21 sie 2006, 13:04
Lokalizacja: 53°56'N 21°14'E
Model telefonu: SE K800i
Sieć: Heyah

Postautor: Debestes » 12 kwie 2009, 16:30

Chyba to wypali, bo miałem już operę na SPV i pomogło ale nie ma wersji na Plusfona lub ZTE. ;/
Debestes
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 3
Rejestracja: 12 kwie 2009, 12:45
Lokalizacja: Okolice Mławy

Postautor: Quest-GSM » 16 maja 2010, 22:26

To spróbuj pobrac opere na Plusfona i łączyc się przez GPRS. Jeżeli bedziesz łaczyl się za pomoca WAP to zawsze bedzie pobierało Ci pieniadze z konta. Możesz nie wiesz jak to zrobic to idź do salonu plusa,tam go odpowiednio skonfigurują.
Awatar użytkownika
Quest-GSM
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 14
Rejestracja: 16 maja 2010, 21:59
Lokalizacja: Polska


Wróć do Inne telefony

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości

cron