Darmowy simlock w Erze ???

Ciekawostki i nowinki dla posiadaczy telefonów GSM,

Darmowy simlock w Erze ???

Postautor: Kiko » 21 sty 2009, 21:34

Jeden z największych w kraju operatorów sieci komórkowych - Polska Telefonia Cyfrowa Era - odważył się na nowatorski krok. Od piątku, tj. od 23 stycznia bieżącego roku, wszystkie telefony sprzedawane w sieci Era nie będą zabezpieczone simlockiem. Jest to pierwsza, zupełnie bezpłatna oferta tego typu wśród wszystkich operatorów działających na polskim rynku. Dzięki usunięciu blokady sim klienci kupujący telefon w sieci Era nie będą ograniczani pod względem korzystania z aparatu telefonicznego również w innych sieciach, przy użyciu kart sim innych operatorów. Oferta "bez simlocka" obejmuje wszystkie nowe telefony dostępne w aktualnych promocjach sieci Era od 23 stycznia 2009 roku. Era poszła nawet o krok dalej, ponieważ jeśli nowo kupowany telefon posiada blokadę simlock, to na życzenie klienta w każdym Biurze Obsługi Abonenta owa blokada zostanie bezpłatnie ściągnięta. Taka oferta ułatwi życie klientom, zwłaszcza tym, którzy chcą sprzedać telefon, a kupujący posiada kartę sim w innej sieci.

źródło: wirtualnemedia.pl
Kiko
Moderator
Moderator
 
Posty: 1442
Rejestracja: 05 paź 2006, 17:57
Lokalizacja: Bochnia
Model telefonu: K800i
Sieć: Heyah
Karta pamięci: 2GB

Postautor: lukaszek315 » 21 sty 2009, 21:42

Dobrze rozumiem że jak mam sima na Ere to mogę iść sobie do nich za darmo go ściągnąć? :D
Awatar użytkownika
lukaszek315
Moderator
Moderator
 
Posty: 891
Rejestracja: 25 lis 2006, 17:02
Lokalizacja: Tuchola
Model telefonu: Nokia 5530, 112, 6230i, SE K310i
Sieć: HEYAH, PLUS
Karta pamięci: 4 GB MicroSD

Postautor: Piotrek.m-wo » 21 sty 2009, 21:57

Raczej nie. Tylko "nowe telefony dostępne w aktualnych promocjach"
Awatar użytkownika
Piotrek.m-wo
Help Team
Help Team
 
Posty: 113
Rejestracja: 21 sie 2006, 13:04
Lokalizacja: 53°56'N 21°14'E
Model telefonu: SE K800i
Sieć: Heyah

Postautor: Hehee » 21 sty 2009, 22:06

A można mieć założoną blokadę jeśli się chce? Bo ja np. wolałbym mieć tego simlocka... :D
Awatar użytkownika
Hehee
Help Team
Help Team
 
Posty: 147
Rejestracja: 19 lut 2007, 20:03
Lokalizacja: Chełm
Model telefonu: N95
Sieć: ERA!
Karta pamięci: 2GB

Postautor: lukaszek315 » 21 sty 2009, 22:12

Kiko pisze:Era poszła nawet o krok dalej, ponieważ jeśli nowo kupowany telefon posiada blokadę simlock, to na życzenie klienta w każdym Biurze Obsługi Abonenta owa blokada zostanie bezpłatnie ściągnięta.

To mnie trochę zmyliło. A szkoda

Hehee, jeśli telefon jest brandowany na Erę a masz zdjętego sim-locka to aktualizacja softa z pewnością go założy na nowo :] (miałem tak przynajmniej z vodafone :P )
Awatar użytkownika
lukaszek315
Moderator
Moderator
 
Posty: 891
Rejestracja: 25 lis 2006, 17:02
Lokalizacja: Tuchola
Model telefonu: Nokia 5530, 112, 6230i, SE K310i
Sieć: HEYAH, PLUS
Karta pamięci: 4 GB MicroSD

Postautor: vitek » 25 mar 2009, 14:50

No własnie, szkoda że starych telefonów to nie obejmuje :/
vitek
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 5
Rejestracja: 25 mar 2009, 14:46
Lokalizacja: Kraków


Wróć do Ciekawostki ze świata GSM

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

cron