K770i wyświetlacz ??

Wszystko na temat telefonów Sony Ericsson.

K770i wyświetlacz ??

Postautor: Chymek » 24 maja 2009, 15:18

Witam mam problem a mianowicie wyświetlacz w moim k770i albo padł albo to wina czegoś innego tzn . Po włączeniu telefonu na wyświetlaczu pojawiają się kolorowe kreski , ale gdy wyłączymy tel i ściśniemy go mocno ( chwytam za górny panel tam koło wł telefonu i za dół telefonu ) to czasami po nastepnym włączeniu telefon normalnie funkcjonuje przez jakiś czas następnie nagle robią się te kreski itd ?? nie wiecie co to może być czy to wina wyświetlacza czy nie i jaki jest koszt naprawy takiej usterki ??
Awatar użytkownika
Chymek
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 43
Rejestracja: 25 wrz 2006, 14:47
Lokalizacja: Miasto :)
Model telefonu: Xperia Neo V + nokia 6500 slide
Sieć: Orange

Postautor: Kiko » 25 maja 2009, 12:25

Chymek, soft lub sterownik lcd nie ma styku do prze lutowania
Kiko
Moderator
Moderator
 
Posty: 1442
Rejestracja: 05 paź 2006, 17:57
Lokalizacja: Bochnia
Model telefonu: K800i
Sieć: Heyah
Karta pamięci: 2GB

Postautor: Mr. Eko » 25 maja 2009, 17:47

soft raczej nie, skoro po scisnieciu dziala normalnie...
tak jak pisal Kiko, styki są kopniete (albo zimne luty)
Awatar użytkownika
Mr. Eko
VIP Forum
VIP Forum
 
Posty: 114
Rejestracja: 07 paź 2007, 19:53
Lokalizacja: Mochle
Model telefonu: Galaxy I5800, 5130XM, Avila
Sieć: Era
Karta pamięci: 2GB

Postautor: Chymek » 27 maja 2009, 9:50

czyli co mam zrobić ?? wymieniec wyświetlacz czy co ??

[ Dodano: Sro Maj 27, 2009 10:41 ]
w serwisie powiedzieli mi że to wyświetlacz i że wymiana 120 zł ?? dobrze myślą czy źle ?? bo jak tak to kupie wyświetlacz i sam wymienie ??
Awatar użytkownika
Chymek
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 43
Rejestracja: 25 wrz 2006, 14:47
Lokalizacja: Miasto :)
Model telefonu: Xperia Neo V + nokia 6500 slide
Sieć: Orange

Postautor: Kiko » 27 maja 2009, 17:57

Chymek, wątpie że to lcd podmień od kogoś na chwile i zobaczysz
Kiko
Moderator
Moderator
 
Posty: 1442
Rejestracja: 05 paź 2006, 17:57
Lokalizacja: Bochnia
Model telefonu: K800i
Sieć: Heyah
Karta pamięci: 2GB

Postautor: Mr. Eko » 28 maja 2009, 16:39

przeczysc styki po prostu
Awatar użytkownika
Mr. Eko
VIP Forum
VIP Forum
 
Posty: 114
Rejestracja: 07 paź 2007, 19:53
Lokalizacja: Mochle
Model telefonu: Galaxy I5800, 5130XM, Avila
Sieć: Era
Karta pamięci: 2GB

Postautor: Chymek » 06 sty 2010, 23:01

Wymienialem wyswietlacz od innego yelefonu i jest to samo :/ ponawiam Temat, czyli jak to zrobić ?? jak przeczyscic te styki i co mam przelutowac ??
Aha mam jeszcze problem ale to juz w innym k770i mianowicie od niedawna zanika mi obraz na lcd tzn wszystko smiga nagle rozdwaja sie wszystko na lcd lub zanika , zmienia kolory tzn odwracaja sie kolory albo w ogóle nic niema robi sie szaro i nic nie widac a gdy go troche przygniote tak na wysokosci tasiemki do wyswietlacza to robi sie wszystko ok . Bardzo proszę was o pomoc . :(

[ Dodano: Czw Sty 07, 2010 18:11 ]
Pomoże ktoś ??
Awatar użytkownika
Chymek
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 43
Rejestracja: 25 wrz 2006, 14:47
Lokalizacja: Miasto :)
Model telefonu: Xperia Neo V + nokia 6500 slide
Sieć: Orange

Postautor: Mr. Eko » 07 sty 2010, 19:13

na 99% zimne luty... Jak nie siedzisz w elektronice to wogóle się nie zabieraj za to. Ale jeśli masz jakies pojęcie to spróbuj gorącym powietrzem poprawic luty
Awatar użytkownika
Mr. Eko
VIP Forum
VIP Forum
 
Posty: 114
Rejestracja: 07 paź 2007, 19:53
Lokalizacja: Mochle
Model telefonu: Galaxy I5800, 5130XM, Avila
Sieć: Era
Karta pamięci: 2GB

Postautor: nutergsm » 08 sty 2010, 10:24

Wtyk gniazda lcd do przelutowania, ewentualnie podłuz cos miedzy obudowe a wtyk tasmy aby lepiej dociskało ;)
W tym modelu wiekszość układów jest pewnie klejona wieć grzanie nic nie da bo kulki wypłyna i telefon na złom.
Awatar użytkownika
nutergsm
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 40
Rejestracja: 13 mar 2009, 13:56
Lokalizacja: siemensiak

Postautor: Mr. Eko » 08 sty 2010, 10:40

klejona? o.O :D Człowieku, wszystko jest lutowane!
Awatar użytkownika
Mr. Eko
VIP Forum
VIP Forum
 
Posty: 114
Rejestracja: 07 paź 2007, 19:53
Lokalizacja: Mochle
Model telefonu: Galaxy I5800, 5130XM, Avila
Sieć: Era
Karta pamięci: 2GB

Następna

Wróć do Forum Sony Ericsson

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 5 gości

cron