Usługi CB w Sony Ericsson'ie

Wszystko na temat telefonów Sony Ericsson.

Usługi CB w Sony Ericsson'ie

Postautor: DoubleFair » 06 lis 2007, 17:47

Mam pyt: jak ustawić żeby mi miasto w którym jestem pokazywało na wyświetlaczu w moim SE w200i?? Bo w Siemensach to było "usługi CB", a w SE jest coś takego jak info lokalne, ale nie moge nic tam zrobić bo wyskakuje że muszę włączyć "odbiór inf..." a cały czas ten odbiór jest włączony... (próbowałem z wyłączonym i to samo...) jak to zrobić?
Awatar użytkownika
DoubleFair
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 33
Rejestracja: 29 maja 2006, 10:47
Lokalizacja: Pińczów PDG ;]
Model telefonu: SE w200i
Sieć: Era

Postautor: Nothingam » 06 lis 2007, 19:11

Wiadomości> Ustawienia> Informacje Lokalne> Subskrycja> Dodaj jedną o numerze 051 i nazwij ją np A, Odbiór włącz, Język wszystkie, Info Stacji Bazowej ustaw na włączone.
Awatar użytkownika
Nothingam
VIP Forum
VIP Forum
 
Posty: 478
Rejestracja: 11 mar 2006, 3:01
Lokalizacja: Gliwice
Model telefonu: SonyEricsson K810i Pulse Red
Sieć: Era Abonament 90z?

Postautor: Kiko » 06 lis 2007, 21:35

Nothingam, wystarczy włączyć info o stacji bazowej i wtedy będzie wyświetlało nazwe stacji bazowej w informacjach lokalnych nic nie trzeba dodawać ani włanczać odbioru jeśłi nic się nie pojawi to uruchom ponownie telefon
Kiko
Moderator
Moderator
 
Posty: 1442
Rejestracja: 05 paź 2006, 17:57
Lokalizacja: Bochnia
Model telefonu: K800i
Sieć: Heyah
Karta pamięci: 2GB

Postautor: Nothingam » 07 lis 2007, 14:16

Kiko102, u mnie tak nie działa, nawet po zrestartowaniu telefonu, wiem że wystarczy ale zadziałało dopiero jak poustawiałem, pozatym mi ulice wyświetla :D
Awatar użytkownika
Nothingam
VIP Forum
VIP Forum
 
Posty: 478
Rejestracja: 11 mar 2006, 3:01
Lokalizacja: Gliwice
Model telefonu: SonyEricsson K810i Pulse Red
Sieć: Era Abonament 90z?

Postautor: Kiko » 08 lis 2007, 8:16

Nothingam, wyświetla ulice bo mieszkasz w Gliwicach (większe miasto) i tam nie ma jednego czy dwóch nadajników i dlatego wyświetla ulice u mnie w k750i i w k700i wystarczy włączyć info o stacji bazowej i też wyświetla ulice prawie jak w GPS :P
Kiko
Moderator
Moderator
 
Posty: 1442
Rejestracja: 05 paź 2006, 17:57
Lokalizacja: Bochnia
Model telefonu: K800i
Sieć: Heyah
Karta pamięci: 2GB

Postautor: marker26 » 08 lis 2007, 17:23

mój fon dopiero zaskoczył
jak w lokalnych odhaczyłem "dowolny język"

potem jeszcze wyłączyłem info i z powrotem załączyłem i już było ok
marker26
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 1
Rejestracja: 09 wrz 2007, 12:37
Lokalizacja: z daleka
Model telefonu: simens c 75
Sieć: plus

Postautor: Nothingam » 08 lis 2007, 21:19

Kiko102, zdziwisz się, dokładnie mieszkam w Sośnicy to dzielnica Gliwic między Gliwicami a Zabrzem, oddalona od miast o jakieś 5 km i pokazuje mi ulice jakieś 30 metrów od mojego domu :P
Awatar użytkownika
Nothingam
VIP Forum
VIP Forum
 
Posty: 478
Rejestracja: 11 mar 2006, 3:01
Lokalizacja: Gliwice
Model telefonu: SonyEricsson K810i Pulse Red
Sieć: Era Abonament 90z?

Postautor: Kiko » 09 lis 2007, 0:01

Nothingam, ale ta miejscowość znajduje się w niedużych odległościach od większych miast i to dlatego działa u mojego kuzyna wykrywa że jest 15km od swojego domu a w krakowie działa to dość dobrze
Kiko
Moderator
Moderator
 
Posty: 1442
Rejestracja: 05 paź 2006, 17:57
Lokalizacja: Bochnia
Model telefonu: K800i
Sieć: Heyah
Karta pamięci: 2GB


Wróć do Forum Sony Ericsson

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości

cron