Sony Ericssion T290i

Wszystko na temat telefonów Sony Ericsson.

Sony Ericssion T290i

Postautor: Slawek93 » 26 lip 2007, 23:33

Siema , mam pytanko , jak za darmo ściągnąć simlocka z Sony Ericssiona T290i? :/
Slawek93
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 4
Rejestracja: 16 lip 2007, 14:47
Lokalizacja: z domu
Model telefonu: Siemens c75
Sieć: Era

Postautor: Kiko » 26 lip 2007, 23:35

Slawek93, a masz kabel :?: zwykły lub serwisowy :?:
Kiko
Moderator
Moderator
 
Posty: 1442
Rejestracja: 05 paź 2006, 17:57
Lokalizacja: Bochnia
Model telefonu: K800i
Sieć: Heyah
Karta pamięci: 2GB

Postautor: Slawek93 » 27 lip 2007, 0:03

Telefon jest siostry . Ma ona jakieś 2 kable , ale zwykłe i co gorsza jakoś teraz nie działają (firmy " extreme " i "Blue Star ") chyba coś ze sterownikami :kwasny:
Slawek93
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 4
Rejestracja: 16 lip 2007, 14:47
Lokalizacja: z domu
Model telefonu: Siemens c75
Sieć: Era

Postautor: Kiko » 27 lip 2007, 0:09

Slawek93, to musiał byś je przerobić jeden z nich
Uwaga !! Po przeróbce kablem nie będzie można wgrywać gier , tapet itp.

Wtyczka do naszego SE:
Pin 1> |........|.| ..| <Pin 11 (chyba każdy czai o co biega)

Otwieramy wtyczke i teraz musimy przelutować odpowiednio kabelki tzn.
z pinu 4(Rx) na pin 6 oraz z pinu 5(Tx) na pin 7.

Masa ( - ) ma zostać na pinie 10.

Teraz ważne, aby na pinie 9 i 11 znalazł się prąd (najlepiej sprawdzić miernikiem w którym kabelku jest prąd i podłączyć do 11 a z 11 do 9.Sprawdzając miernikiem końcówkę (-) przykładamy do masy, a ( + ) przykładamy pokolei do wszystkich kabelków sprawdzając w którym jest prąd(od tego kabla prowadzimy do pinu 11 i 9) ).

Jeżeli posiadamy kabel USB to potrzebny jest sterownik, bez problemu chodzi na oryginalnym.
jeśli to uczynisz to pozostaje tylko z czytanie kodu i git
Kiko
Moderator
Moderator
 
Posty: 1442
Rejestracja: 05 paź 2006, 17:57
Lokalizacja: Bochnia
Model telefonu: K800i
Sieć: Heyah
Karta pamięci: 2GB

Postautor: Slawek93 » 27 lip 2007, 0:13

OK, tylko tak można? :|
Slawek93
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 4
Rejestracja: 16 lip 2007, 14:47
Lokalizacja: z domu
Model telefonu: Siemens c75
Sieć: Era

Postautor: Kiko » 27 lip 2007, 0:15

Slawek93, tak tylko tak można ściągnąć simlocka z tego SE ja to robiłem na T230 i wszystko działa :)
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 2:00 przez Kiko, łącznie zmieniany 1 raz
Kiko
Moderator
Moderator
 
Posty: 1442
Rejestracja: 05 paź 2006, 17:57
Lokalizacja: Bochnia
Model telefonu: K800i
Sieć: Heyah
Karta pamięci: 2GB

Postautor: Slawek93 » 27 lip 2007, 0:15

rzecz jasna oprócz płatnego serwisu

(sorry że nowy post ale nie można edytować )

[ Dodano: 2007-07-27, 00:27 ]
dobra dzięki za pomoc :ok:
Slawek93
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 4
Rejestracja: 16 lip 2007, 14:47
Lokalizacja: z domu
Model telefonu: Siemens c75
Sieć: Era

Postautor: Kiko » 27 lip 2007, 0:43

Slawek93, jak zrobisz kabel to napisz na gg lub na forum to powiem Ci co dalej trzeba zrobić
Kiko
Moderator
Moderator
 
Posty: 1442
Rejestracja: 05 paź 2006, 17:57
Lokalizacja: Bochnia
Model telefonu: K800i
Sieć: Heyah
Karta pamięci: 2GB

Postautor: cOOlfon » 27 lip 2007, 8:58

Kiko102, a jak zdjąc w D750i ??
Awatar użytkownika
cOOlfon
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 38
Rejestracja: 07 mar 2007, 18:30
Lokalizacja: Zduńska Wola
Model telefonu: SE d750i
Sieć: era


Wróć do Forum Sony Ericsson

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

cron