Nokia 6220 clasic

Wszystko na temat telefonów Nokia.

Nokia 6220 clasic

Postautor: mojo » 30 paź 2011, 23:24

kupiłem tą nokię na allegro jak wkładam kartę SIM wyskakuje informacja "Nieważna karta SIM" o co może chodzić?
karta jest dobra używam ją w innym telefonie, była kupiona w Erze ale przeniosłem się do operatora "w rodzinie" i na tym drugim telefonie śmiga bez problemu, czyżby to był simlock?
sprzedający zapewniał ze ściągnął
mojo
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 2
Rejestracja: 30 paź 2011, 23:19
Lokalizacja: warszawa

Postautor: majster1125 » 03 lis 2011, 19:36

Proponuję włożyć kartę z innej sieci :pp Z tej co jest telefon. Jeżeli bedzie działać jest żle sciągnięty simlock. Pozdrawiam.
majster1125
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 9
Rejestracja: 03 lis 2011, 19:18
Lokalizacja: wieluń

Postautor: SkupTelefonow » 08 lis 2011, 17:55

Dokładnie jak w powyższym poście,możliwe że sim lock w ogóle nie został zdjęty. Możesz to zrobić sam lu oddać do serwisu.
SkupTelefonow
Bywalec
Bywalec
 
Posty: 61
Rejestracja: 08 wrz 2011, 15:41
Lokalizacja: POLSKA

Postautor: mojo » 10 lis 2011, 14:02

dzięki za inforamcje, powstał nowy problem, pisalem do serwisu noki i doradzono mi abym zresetował telefon za pomocą jakiegoś tam numeru, zresetowalem i wskoczyło menu angielski. Czy to wcześniejsze menu polskie zostalo całkowicie skasowane czy sam mogę je jakoś przywrócić?
mojo
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 2
Rejestracja: 30 paź 2011, 23:19
Lokalizacja: warszawa

Postautor: SkupTelefonow » 03 sty 2012, 13:16

Możesz dograć do tego softu wersję PL,ale nie wiem czy sam dasz rade. Proponuje zanieść go do dowolnego komisu i tam zrobią Ci to bez problemu. Widocznie angielska wersja była fabrycznie ustawiona.
SkupTelefonow
Bywalec
Bywalec
 
Posty: 61
Rejestracja: 08 wrz 2011, 15:41
Lokalizacja: POLSKA

Postautor: Tobiasz42 » 23 lip 2012, 12:03

Witam
Miałem identyczny problem. Na szczęście sąsiad pracuje w serwisie i jakość go zrobił. Musisz doinstalować do niego polskie oprogramowanie !!!!
Tobiasz42
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 1
Rejestracja: 23 lip 2012, 11:59
Lokalizacja: wawa

Postautor: Martels.pl » 20 sie 2012, 16:26

Dokładnie jak powyżej,spróbuj zainstalować software w wersji PL,poza tym zawsze mozesz oddać tez do serwisu,komisu gdzie Ci to wszystko zrobią i naprawią.
Martels.pl
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 26
Rejestracja: 19 lip 2012, 15:20
Lokalizacja: Warszawa


Wróć do Forum Nokia

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

cron