z sony ericson p1i bądź nokia e51 (wielkość czcionki)

Wszystko na temat telefonów Nokia.

z sony ericson p1i bądź nokia e51 (wielkość czcionki)

Postautor: trotyl » 08 lut 2008, 17:39

WItam wszytkich bardzo serdecznie, mam bardzo duży problem..
Chciałbym w jakiś sposób powiększyć w telefonie SE p1i albo w telefonie N E51 powiększyć czcionke, żeby były większe litery w sms albo w całym telefonie. Jak to zrobić, czy może jest jakiś program do tego aby były duże litery, bo jak wiecie państwo te telefony mają w sobie Symbiany
i idzie do nich doinstalować jakieś programiki. Więc prosze o pomoc.
Na tym systemie symbian wogóle kompletnie się nic nieznam, niewiem nic
jestem zielony.. Ale chodzi tu o mojego tate, On już ma swoje lata i potrzebuje większych liter w telefonie, a najbardziej chodzi jemu, że jak pisze sms, to żeby widział.!
Z góry serdecznie i niezmiernie dziękuje za pomoc dla mnie i dla mojego taty.
Pozdrawiam
Paweł
Awatar użytkownika
trotyl
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 5
Rejestracja: 08 lut 2008, 17:37
Lokalizacja: Żory
Model telefonu: Nokia e51
Sieć: Orange

Postautor: Nothingam » 08 lut 2008, 23:28

trotyl, w E51 raczej nie idzie ale nie jestem pewniem na 100 %, w P1i dajesz na Powiększenie (tupiesz na górny pasek zadań) i tam możesz powiększyć teksty, w smsach to samo. Przynajmniej dało się tak w P990i.
Awatar użytkownika
Nothingam
VIP Forum
VIP Forum
 
Posty: 478
Rejestracja: 11 mar 2006, 3:01
Lokalizacja: Gliwice
Model telefonu: SonyEricsson K810i Pulse Red
Sieć: Era Abonament 90z?

Postautor: Hehee » 09 lut 2008, 10:12

A weź zobacz: Ustawienia wiadomości -> Inne ustawienia -> Rozmiar czcionki. Jeśli w ogóle takie coś masz. Ale tak jest w Nokii 6610 więc wątpię żeby w nowszych się nie dało zmieniać.
Awatar użytkownika
Hehee
Help Team
Help Team
 
Posty: 147
Rejestracja: 19 lut 2007, 20:03
Lokalizacja: Chełm
Model telefonu: N95
Sieć: ERA!
Karta pamięci: 2GB

Postautor: o_0 » 09 lut 2008, 10:23

w e51 wystarczy zainstalować aplikację. możesz ją pobrać z: nokia.pl/A4786010
Awatar użytkownika
o_0
VIP Forum
VIP Forum
 
Posty: 445
Rejestracja: 05 sie 2006, 20:30
Lokalizacja: GarwoLin
Model telefonu: lg cookie
Sieć: orange

p1i i nokia

Postautor: trotyl » 09 lut 2008, 10:53

Na początku chciałbym podziękować iż zajoł się ktoś moim postem, którego tutaj umieściłem.
Jestem tutaj nowy jak widać, ale spodobało mi się tu na samym starcie.
Wspaniałe podejście do użydkownika (szybka odpowiedz)
Dziękuje bardzo, telefon SE p1i mam już z głowy jest ok (idzie ustawić,małe,śrdednie,duże liter) Dziękuje Bardzo, naprawde, prosze mi wieżyć jestem nizmiernie zadowolony, że ktoś mi pomógł (poprostu Tata i Ja nie zwróciliśmy uwagi na górny pasek, ze tam można coś zmieniać) Jak sami wiecie, to jest dość skomplikowany i trudny telefon (jak dla mnie)
Teraz jeszcze chodzi mi o tą nokie 5310, jednak nie ma takich opcji jak Kolega tutaj mówił, niepotrafie tego znaleść, da rady jaśniej opisać to jak mam zrobić?
Bo prosze mi wieżyć już kilka dni z tatą siedze przy tym telefonie i nie dajemy sobie rady.
a Forum to dla mnie ostateczna deska ratunku, bo niechce zawracać głowy głupotami, tylko dlatego że niechce mi się szperać w telefonie, ale niepotrafie znaleść.
I ciesze się że jeden telefon z głowy, teraz ta Nokia. Macie jakieś pomysły.?
(a może trzeba jakiś program do tego symbiana wgrać, wiem że to trudne ale może dało by się coś zrobić, bo jak by nie było jest to dla mnie i dla mojego Ojca bardzo ważne)
Dziękuje za pomoc, czekam na wasze odpowiedzi.

Pozdrawiam
Paweł
Awatar użytkownika
trotyl
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 5
Rejestracja: 08 lut 2008, 17:37
Lokalizacja: Żory
Model telefonu: Nokia e51
Sieć: Orange

Dziękuje !!!!

Postautor: trotyl » 09 lut 2008, 10:58

Dziękuje, dziękuje bardzo, nie no to jest dobrawdy aż niemożliwe, że taka interwencja w stosunku do mnie z waszej strony. Naprawde jestem zadowolony.
Jeszcze, tylko prosze mi powiedzieć, bo ściągnełem ten plik, który mi Forum'owicz przesłał z linku (Noki), i jak jego mam wgrać, naprawde tego nie wiem. Prosze o dokładne wytumaczenie mi co i jak. Dziękuje jeszcze raz.
Awatar użytkownika
trotyl
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 5
Rejestracja: 08 lut 2008, 17:37
Lokalizacja: Żory
Model telefonu: Nokia e51
Sieć: Orange

Postautor: o_0 » 09 lut 2008, 12:44

trotyl, przez program Nokia PC Suite, który powinien być na płycie w zestawie z telefonem i kablem USB, lub przez bluetootha, instaluję to się jako zwykłą aplikację
Awatar użytkownika
o_0
VIP Forum
VIP Forum
 
Posty: 445
Rejestracja: 05 sie 2006, 20:30
Lokalizacja: GarwoLin
Model telefonu: lg cookie
Sieć: orange

Jestem tuż zakończenia mojego sukcesu..

Postautor: trotyl » 09 lut 2008, 12:55

Hej..
Drodzy Forumowicze..
Przesyłam ten programik przez PC Suite i w telefonie wyświetla mi się informacja:

"Certyfikat może być jeszcze nieważny wygasły lub ust. danych telefonu są nieprawidłowe."

Co mam robić, (przypominam jest to Nokia e51) niechce grzebać, bo moge coś zepsuć
PS: na stronie z Noki jak ściągałem ten program: Font Magnifier to pisze jeszcze..
. Po zainstalowaniu programu w telefonie, należy w opcjach wybrać menu "licencja" a następnie "darmowa licencja".

Niewiem gdzie szukać, niepotrafie znaleść, naprawde tego w tym telefonie jest tak dużo, że aż się gubie!! Prosze o pomoc, to już ostateczna moja wielka prośba..
Czekam na odpowiedzi z wielką niecierpliowścią

Pozdrawiam
Paweł
Awatar użytkownika
trotyl
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 5
Rejestracja: 08 lut 2008, 17:37
Lokalizacja: Żory
Model telefonu: Nokia e51
Sieć: Orange

Postautor: o_0 » 09 lut 2008, 16:50

trotyl pisze:"Certyfikat może być jeszcze nieważny wygasły lub ust. danych telefonu są nieprawidłowe."

Co mam robić, (przypominam jest to Nokia e51) niechce grzebać, bo moge coś zepsuć
PS: na stronie z Noki jak ściągałem ten program: Font Magnifier to pisze jeszcze..


ustaw w telefonie datę np na 10.08.2008 i to powinno pomóc po zainstalowanie zmień już na normalną.

trotyl pisze:Po zainstalowaniu programu w telefonie, należy w opcjach wybrać menu "licencja" a następnie "darmowa licencja".


jak zainstalujesz program to bez problemu sobie z tym poradzisz

[ Dodano: 2008-02-09, 16:10 ]
A jeśli to nie pomoże to spróbuj tak: Narzędzia -> Mndż. apl. -> Opcje -> Ustawienia i zastosuj opcję takie, jak na poniższym zrzucie ekranu:
Obrazek
Awatar użytkownika
o_0
VIP Forum
VIP Forum
 
Posty: 445
Rejestracja: 05 sie 2006, 20:30
Lokalizacja: GarwoLin
Model telefonu: lg cookie
Sieć: orange

Wielkie podziękowania..

Postautor: trotyl » 10 lut 2008, 15:42

Witam.
Chciałbym niezmiernie podziękować wam wszystkim za pomoc dla mnie.
Naprawde Dziękuje za żetelną pomoc!
Uważam temat, za zamknięty.
Dziękuje!

Z Poważaniem
Paweł ;]
Awatar użytkownika
trotyl
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 5
Rejestracja: 08 lut 2008, 17:37
Lokalizacja: Żory
Model telefonu: Nokia e51
Sieć: Orange


Wróć do Forum Nokia

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości

cron