[ problem] Motorola ve66

Wszystko na temat telefonów Motorola.

[ problem] Motorola ve66

Postautor: Jovanna » 26 sty 2010, 17:24

Witam! Mam problem, o dziwo, z listą kontaktów! Może wydać się to nieprawdopodobne i zapewne wiele osób pomyśli, że jest poprostu głupia i nie potrafię korzystać z telefonu, aczkolwiek jestem obecnie w kropce, gdyż: po dodaniu w mojej ve66 nowych kontaktów (tel jest nowy wiec tworzę listę od zera), zaznaczając oczywiście opcję "kopiuj kontakt na sim", sa one obecne na liście, mogę pod te numery zadzwonic, kiedy dzwonią wyświetla się nazwa i te sprawy, jednak gorzej jest z wysyłaniem smsów. To jest dla mnie kompletna zagadka. W momencie kiedy mam juz napisaną wiadomość i chcę ją wysłać pod numer z listy kontaktów, lista jest pusta- nie mam kontaktów do wyboru, a smsy, które przychodzą z zapisanych przeze mnie numerów, opisane są jako numer obcy(bez nazwy, poprostu jakbym nie miała ich zapisanych) a jedyną możliwością wysłania wiadomości jest wybranie przy kontakcie opcji "wyślij wiadomośc" i, uwaga, w bazie smsów wysłanych są to wiadomości wysłane pod nieznany numer (niezapisany w pamięci). Próbowałam już różnych opcji, rozkminić starało się to kilka osób ale dalej jesteśmy ciemni. Wybieranie z samego tel, z karty sim, i łącznie z karty i tel nic nie daje. Czy w motoroli istnieje jakiś magiczny sposób dodawania kontaktów do listy wiadomości czy też to sprawa jakiegos mojego przeoczenia, wystarczy zmienić coś w opcjach. Oprogramowanie mam zaktualizowane i nie wiem co dalej robic? To trochę denerwująca sprawa, dzięki z góry za okazaną pomoc i przepraszam za długość posta;)
Ostatnio zmieniony 25 cze 2010, 18:08 przez Jovanna, łącznie zmieniany 1 raz
Jovanna
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 5
Rejestracja: 26 sty 2010, 17:08
Lokalizacja: Wrocław

Postautor: goryl2 » 27 sty 2010, 14:09

hmmm... ja tak miałem w E1070 jak miałem wybrane że ma mi pokazywać kontakty z pamięci telefonu i karty sim jednocześnie. Wybrałem tylko kartę sim i teraz działa poprawnie.
goryl2
Bywalec
Bywalec
 
Posty: 78
Rejestracja: 29 mar 2007, 17:03
Lokalizacja: ok. Piły
Model telefonu: Motorola E1070
Sieć: 36 i 6

Postautor: Jovanna » 27 sty 2010, 14:39

No właśnie próbowałam też tego, w pierwszym poście jest błąd- nie odczytuje tez numerów osób dzwoniących, które mam wpisane na liście kontaktów. Ale już chyba orientuję się o co chodzi- wgrałam tą zasr*** aktualizację i wszystko się właśnie wtedy pieprznęło. Także kiedy chcę wybrać opcję "ostatnie polączenia" pojawia się okienko "czekaj" i wraca do menu głównego. To oprogramowanie, kótre poleca motorola jest więc do d**y, jeśli to faktycznie jego wina.
Jovanna
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 5
Rejestracja: 26 sty 2010, 17:08
Lokalizacja: Wrocław

Postautor: goryl2 » 27 sty 2010, 15:00

Aha, czyli poprostu padł ci soft po aktualizacji. Wszystko jasne. Musisz wgrać jeszcze raz aktualizacje, a jeśli to nie pomoże to musisz od nowa wgrać całego softa.
goryl2
Bywalec
Bywalec
 
Posty: 78
Rejestracja: 29 mar 2007, 17:03
Lokalizacja: ok. Piły
Model telefonu: Motorola E1070
Sieć: 36 i 6

Postautor: Jovanna » 27 sty 2010, 17:12

Myślisz, że pomoże wgranie tej samej aktualizacji jeszcze raz czy lepiej udać się do (mam nadzieję) światłch osób z serwisu motoroli? Sprawę chciałabym załatwić jak najszybciej, chyba jak każdy w mojej sytuacji, tylko czy wgranie całego softa jest łatwe i dostępne domowymi metodami? (mając dostępne te sterowniki i inne pierdoły dołączone do telefonu) czy lepiej ogólnie nie mieszać jak okaże się, że poszła całość?
Jovanna
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 5
Rejestracja: 26 sty 2010, 17:08
Lokalizacja: Wrocław

Postautor: lukaszek315 » 27 sty 2010, 17:14

Na sam początek wgraj aktualizację raz jeszcze, jak to nie pomoże to zanieś do serwisu i daj im do wgrania czystego softa. No chyba, że ogarniasz wgrywanie softu do motki?
Awatar użytkownika
lukaszek315
Moderator
Moderator
 
Posty: 891
Rejestracja: 25 lis 2006, 17:02
Lokalizacja: Tuchola
Model telefonu: Nokia 5530, 112, 6230i, SE K310i
Sieć: HEYAH, PLUS
Karta pamięci: 4 GB MicroSD

Postautor: goryl2 » 27 sty 2010, 17:16

Tak jak poprzednik mówi wgraj jeszcze raz ta samą aktualizacje i zobacz jaki będzie efekt wtedy napisz tutaj
goryl2
Bywalec
Bywalec
 
Posty: 78
Rejestracja: 29 mar 2007, 17:03
Lokalizacja: ok. Piły
Model telefonu: Motorola E1070
Sieć: 36 i 6

Postautor: Jovanna » 27 sty 2010, 17:38

Ok, Ok wgram jeszcze raz to, co poprzednio i zobaczymy co będzie- pochwalę się. Wgrywania softa nie ogarniam w najmniejszym stopniu:D więc mam nadzieję, że nie będę musiała tego robić;) narazie wielkie dzięki, będę próbować!
Jovanna
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 5
Rejestracja: 26 sty 2010, 17:08
Lokalizacja: Wrocław

Postautor: goryl2 » 27 sty 2010, 17:50

No to czekamy, gdyby jednak przyszlo wgrywać ci soft to jeśli się tego podejmiesz sama robić to jakoś ci pomoge:)
goryl2
Bywalec
Bywalec
 
Posty: 78
Rejestracja: 29 mar 2007, 17:03
Lokalizacja: ok. Piły
Model telefonu: Motorola E1070
Sieć: 36 i 6

Postautor: Jovanna » 28 sty 2010, 16:39

DZIAŁA! Wgrałam jeszcze raz tą samą aktualizację i telefon juz nie kaprysi ani z listą kontaktów, wysyłaniem smsów, sprawdzaniem połączeń- jednym słowem wrócił do normy. Ustawienia mam wyzerowane ale to akurat mały problem, w porównaniu z tym, co się działo. Dzięki Wam wielkie za pomoc, bo sama bym pewnie musiała stracić mnóstwo czasu i zjeździć cały Wrocław, a tak- zajęło mi to pół godzinki;) jeszcze raz dziękuję! :)
Jovanna
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 5
Rejestracja: 26 sty 2010, 17:08
Lokalizacja: Wrocław

Następna

Wróć do Forum Motorola

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości

cron