porblem z razr2 v8 + aplikacje

Wszystko na temat telefonów Motorola.

porblem z razr2 v8 + aplikacje

Postautor: eloelo320 » 13 gru 2008, 17:33

Witam mam problem z moją motorolą. Mam ją od niedawna i zauważyłem dziwną rzecz. Gdy wgrywam normalnie z kompa jakies aplikacje java, połączenie usb ustawione na transmisje danych, wykrywa mi w windowsie jako pendrive, potem wrzucam tylko do folderu "Programs". Następnie odłączam kabel i wchodzę w telefonie do folderu pobrane aplikacje, tam wybieram sobie jakas i instaluje ją. Podobnie się dzieje gdy jakis program odbieram przez bluetootha. Wszystko niby ok, ale po uruchomieniu takiej aplikacji, nie chcą działać przyciski wyboru na klawiaturze (przez producenta nazywają się chyba programowe). Np problem występuje gdy uruchamiam grę i pyta się czy chcę dźwięki, i wtedy muszę wybrać naciskając prawy lub lewy przycisk programowy, jednak jak naciskam to żaden nie reaguje. Gdy uruchamiam wgrane fabrycznie na telefon programy ten problem nie występuje. W czym jest problem, ktoś tak ma? Z góry dzięki za pomoc.
eloelo320
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 2
Rejestracja: 13 gru 2008, 16:55
Lokalizacja: internet
Model telefonu: moto v8
Sieć: gsm ;)

Re: porblem z razr2 v8 + aplikacje

Postautor: Rudolf » 13 gru 2008, 18:53

eloelo320 pisze:Np problem występuje gdy uruchamiam grę i pyta się czy chcę dźwięki, i wtedy muszę wybrać naciskając prawy lub lewy przycisk programowy, jednak jak naciskam to żaden nie reaguje.


Ja mam ten sam problem z niektorymi grami. Jak mam do wybory music: ''yes'' albo ''no'' to dziala tylko np: ''yes'' Nie wiem czy nie jest to spowodowane jakimis ''zakloceniami '' podczas przesylu danych. Nie sprawdzalem u siebie ale sprobuj jeszcze raz przeslac dane na komorke. Moze to cos da.
Awatar użytkownika
Rudolf
VIP Forum
VIP Forum
 
Posty: 9
Rejestracja: 29 mar 2007, 16:23
Lokalizacja: Kraków
Model telefonu: nokia 6270
Sieć: orange
Karta pamięci: 1GB

Postautor: lukaszek315 » 13 gru 2008, 20:58

Po prostu aplikacje nie są robione pod motorole i dlatego funkcje klawiszy nie działają tak jak powinny. O ile pamięć tam dało się zmienić to jakimś programem, ale jakim to już nie pamiętam. trzeba byłoby zagłębić się w lekturę motoroli :]
Awatar użytkownika
lukaszek315
Moderator
Moderator
 
Posty: 891
Rejestracja: 25 lis 2006, 17:02
Lokalizacja: Tuchola
Model telefonu: Nokia 5530, 112, 6230i, SE K310i
Sieć: HEYAH, PLUS
Karta pamięci: 4 GB MicroSD

Postautor: eloelo320 » 13 gru 2008, 23:58

hmm... a zna zna ktoś linka do programu który na pewno działa na motoroli v8?
eloelo320
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 2
Rejestracja: 13 gru 2008, 16:55
Lokalizacja: internet
Model telefonu: moto v8
Sieć: gsm ;)


Wróć do Forum Motorola

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

cron