OPCODE

Wszystko na temat telefonów Motorola.

OPCODE

Postautor: lukaszek315 » 18 lip 2007, 22:46

Aby aktywować kodami wybrane funkcje, należy wejść do menu (używamy centralnego klawisza pod ekranem) i szybko wpisać:

048263*

Jeśli zrobisz to odpowiednio szybko, to po pojawieniu się OPCODE, można zastosować poniższe opcje: (działa z większością modeli)

Aktywacja menu Javy:
Opcode - 47
Field1 - 50
Field2 - 1
Field3 - 67
Field4 - 1
Field5 - 247 (246 wyłącza)

Raporty wiadomości (wł/wył):
Opcode - 47
Field1 - 50
Field2 - 1
Field3 - 61
Field4 - 1
Field5 - 175

Raport wiadomości ze zliczaniem znaków od 0:
Opcode - 47
Field1 - 50
Field2 - 1
Field3 - 61
Field4 - 1
Field5 - 167

Zapis wiadomości w telefonie:
Opcode - 47
Field1 - 50
Field2 - 1
Field3 - 64
Field4 - 1
Field5 - 184

Zapis wiadomości na SIM:
Opcode - 47
Field1 - 50
Field2 - 1
Field3 - 64
Field4 - 1
Field5 - 248

Notatki głosowe:
Opcode - 47
Field1 - 50
Field2 - 1
Field3 - 8
Field4 - 1
Field5 - 132 (wył - 128)

Druga linia (Dual line):
Opcode - 47
Field1 - 50
Field2 - 1
Field3 - 31
Field4 - 1
Field5 - 247 (wył - 231)

SMSy w telefonie z tekstem operatora:
Opcode - 47
Field1 - 50
Field2 - 1
Field3 - 64
Field4 - 1
Field5 - 184

SMSy w telefonie bez tekstu operatora:
Opcode - 47
Field1 - 50
Field2 - 1
Field3 - 64
Field4 - 1
Field5 - 168

Temat wiadomości:
Opcode - 47
Field1 - 50
Field2 - 1
Field3 - 121
Field4 - 1
Field5 - 082 (wył - 018)

Znaki w SMS wysyłane ze znakami narodowymi (ogonkami):
Opcode - 47
Field1 - 50
Field2 - 1
Field3 - 63
Field4 - 1
Field5 - 176 (wył - 160)

Poczta głosowa pod klawiszem 1:
Opcode - 47
Field1 - 50
Field2 - 1
Field3 - 36
Field4 - 1
Field5 - 004 (wył - 000)

Prawidłowo wpisaną sekwencję potwierdzi komunikat Results F1:0. Po wpisaniu wybranych kodów, trzeba uruchomić ponownie telefon.
Awatar użytkownika
lukaszek315
Moderator
Moderator
 
Posty: 891
Rejestracja: 25 lis 2006, 17:02
Lokalizacja: Tuchola
Model telefonu: Nokia 5530, 112, 6230i, SE K310i
Sieć: HEYAH, PLUS
Karta pamięci: 4 GB MicroSD

Postautor: matasd » 20 sie 2008, 17:04

Mam Motorolę L6, niestety te kody mi nie działają ;/
matasd
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 3
Rejestracja: 09 wrz 2007, 16:18
Lokalizacja: z domu
Model telefonu: Motorola V235
Sieć: Era


Wróć do Forum Motorola

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

cron