Jak zmienić ikony menu (IrDA)

Jak zmienić ikony menu (IrDA)

Postautor: Aga » 28 cze 2007, 14:23

Mam wielką prośbę ;)
Chodzi mi o opisanie po kolei co trzeba zrobić żeby zmienić ikonki w menu (przez irdę).
Próbowałam już programami Ircomm2k i MOBILedit (wg instrukcji znalezionej na internecie) ale nic z tego nie wyszło :/
Odwdzięczę się za pomoc :]
A i telefon to siemens cx65 :]
Ostatnio zmieniony 04 lis 2007, 10:42 przez Aga, łącznie zmieniany 2 razy
Awatar użytkownika
Aga
Uploader
Uploader
 
Posty: 23
Rejestracja: 09 mar 2007, 19:26
Lokalizacja: Wieliczka
Model telefonu: Nokia 5220
Sieć: Orange

Postautor: Rafi » 28 cze 2007, 14:35

Aga, robisz tak samo jak przez kabel tylko w programie musisz ustawić port USB gdzie jest podpięta IrDA
najlepiej zrobić to vNavigatorem => http://forumx75.info/viewtopic.php?t=947&start=0

Albo ci napisze
Jak już ustawisz port i otworzysz telefon to klikasz:
a) jak masz program po angielsku => Service/Open hidden disk czekasz jak pokaże ci sie komunikat o gdzie będzie takie słowo jak "Refresch" klikasz wtedy prawym przyciskiem myszy na okno gdzie masz otwarty telefon i tam wybierasz Refresch
b) jak masz po polsku => Narzędzia/Otwórz ukryte dyski czekasz do komunikatu gdzie będzie słowo "Odśwież" Klikasz wtedy prawym przyciskiem myszy na Odśwież
No i wtedy otwierasz po kolei config => japp => FlexMenu
W tedy w drugim oknie wyszukujesz folder z ikonkami zaznaczasz wszystko i przenosisz klikając prawy przycisk myszy i wybierając (po angielsku) Copy albo (po polsku) Kopiuj.
Chyba już wiesz jak to jest co :?: :)
Rafi
Moderator
Moderator
 
Posty: 453
Rejestracja: 11 sty 2006, 17:53
Lokalizacja: wziąść kase?
Model telefonu: Sony Xperia ST26i
Sieć: +MIX
Karta pamięci: 2 GB

Postautor: Aga » 28 cze 2007, 15:20

mam jeszcze takie pytanie czy mam usunąć wszystkie pliki z telefonu te co są w menu :?: czy nic nie usuwać tylko skopiować te co chce wgrać :?:
a i dzięki za instrukcje :]
Awatar użytkownika
Aga
Uploader
Uploader
 
Posty: 23
Rejestracja: 09 mar 2007, 19:26
Lokalizacja: Wieliczka
Model telefonu: Nokia 5220
Sieć: Orange

Postautor: przemek2-89 » 28 cze 2007, 15:33

Aga, usun pliki ikon (chyba maja rozszezenie BMP) i plik main fs
potem wgraj nowe ikonki :rotfl:
Awatar użytkownika
przemek2-89
Help Team
Help Team
 
Posty: 513
Rejestracja: 08 lis 2006, 9:48
Lokalizacja: Teodorowo :D
Model telefonu: Siemens C75/SE K550i + SanDisk M2 1GB
Sieć: Era => abonament 30 zl

Postautor: Aga » 28 cze 2007, 19:09

dziękuje wam bardzo :]
dałam już po pomogu :P
brain1990 dużo się napisałeś 30 simków dla Ciebie :]
Awatar użytkownika
Aga
Uploader
Uploader
 
Posty: 23
Rejestracja: 09 mar 2007, 19:26
Lokalizacja: Wieliczka
Model telefonu: Nokia 5220
Sieć: Orange

Postautor: Rafi » 28 cze 2007, 21:47

Aga pisze:30 simków


:zdrowko:
Przykleję może się komuś przyda
Rafi
Moderator
Moderator
 
Posty: 453
Rejestracja: 11 sty 2006, 17:53
Lokalizacja: wziąść kase?
Model telefonu: Sony Xperia ST26i
Sieć: +MIX
Karta pamięci: 2 GB

Postautor: robert0325 » 24 lip 2007, 14:40

mam problem wgrałem nowe ikonki ale jedna jest nieaktywna mianowicie ta od internetu mam simensa c75 i miełem ikonki orange :zalamany:
robert0325
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 1
Rejestracja: 23 lip 2007, 17:50
Lokalizacja: kraków
Model telefonu: siemens
Sieć: orange

Postautor: lukaszek315 » 24 lip 2007, 15:30

robert0325, to norma.
Ja robiłem tak:
=> Na te ikonki orange wgrałem ikony Era (z c65 :P )
=> Na ikonki era wgrywałem jakie chciałem i wszystko śmiga ;)

Szybko, łatwo i przyjemnie :lol: :lol:
Awatar użytkownika
lukaszek315
Moderator
Moderator
 
Posty: 891
Rejestracja: 25 lis 2006, 17:02
Lokalizacja: Tuchola
Model telefonu: Nokia 5530, 112, 6230i, SE K310i
Sieć: HEYAH, PLUS
Karta pamięci: 4 GB MicroSD

Postautor: Cegła » 29 lis 2007, 16:26

a ja ściągnełem sobie ikonki i jest tam 64 pliki a normalnie w tym katalogu config japp FlexMenu miałem ich tylko kilka(orginalnych)...co zrobić zeby zainstalowac te nowe??
Awatar użytkownika
Cegła
VIP Forum
VIP Forum
 
Posty: 680
Rejestracja: 03 gru 2006, 10:11
Lokalizacja: się biorą dzieci??
Model telefonu: SE C702 & Motorola V500
Sieć: Plaj
Karta pamięci: 1GB

Postautor: przemek2-89 » 29 lis 2007, 16:54

cegla1213, to nic nie przeszkadza :P może to są te same ikonki tylko klika ich wersji tzn animują się :)
PS. pokaz te ikonki :)
Awatar użytkownika
przemek2-89
Help Team
Help Team
 
Posty: 513
Rejestracja: 08 lis 2006, 9:48
Lokalizacja: Teodorowo :D
Model telefonu: Siemens C75/SE K550i + SanDisk M2 1GB
Sieć: Era => abonament 30 zl

Następna

Wróć do FAQ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości

cron