Odblokowanie kodu aparatu

Odblokowanie kodu aparatu

Postautor: paradise » 30 paź 2006, 18:50

Zapomniałeś kodu aparatu ? Jedyne czego potrzebujesz to 2 programy (Papua Utils i Viper GSM) i zwykłego kabelka). Nie potrzeba kabla serwisowego (ja nie mam a operacja zadziałała)
Zaczynamy...
1. Wyślij Vipera GSM na fona (jak zwykłą grę JAVA)
2. Uruchom aplikacje w telefonie
3. Aplikacja w 5 sekund liczy kody IMEI, HASH iESN
4. Jeśli poprosi o podłączenie do kabla zrób to i włącz Papua Utils
5. Spisz je dokładnie na kartke (IMEI Bez myślników i bez ostatniej liczby, przynajmniej ja tak miałem), A ESN zamień bitami od końca (po 2 liczy), np. wyświetla na Hash: 1A989454, to spisujemy go 54 94 98 1A
6. W papua utils w zakładce sttings ustawiamy port kom, i model telefonu
7. Przechodzimy do zakładki codes i spisujemy nasze dane z kartki
8. Klikamy Calkulate SKay + BootKey
9. Następnie Enter Skey in phone
10. Otwieramy zakładkę Various
11. Klikamy read imei from phone
12. A teraz klikamy na opcje po prawej 5008 Phone Code
13.Czekamy..., włączamy i wyłanczamy telefon
14. Wciśnij opcje tylko ta karta sim, w telefonie w ustawieniach -> zabezp.
15. Wyswietli sie inf. 'wprowadz nowy kod aparatu', i wpisujemy

Link do Viper GSM
viewtopic.php?p=28033#28033
Papua UTILS
up-file.com/download/b24c9c991380/x65-Papua-Utils-V079g-ENG.rar.html


brain1990
/Przenoszę, przyklejam, poprawiam :D
Ostatnio zmieniony 04 lis 2007, 10:45 przez paradise, łącznie zmieniany 3 razy
Awatar użytkownika
paradise
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 6
Rejestracja: 22 paź 2006, 10:38
Lokalizacja: Warszawa
Model telefonu: Siemens / c75
Sieć: Orange

Postautor: KamilJaw » 04 lis 2006, 13:15

Co mam wpisać w pole BKEY ponieważ nie wygeneruje mi SKEY`a bez BKEY`a
KamilJaw
 

Postautor: paradise » 04 lis 2006, 22:32

Wlasnie ze BootKey generuje sie w tym samym czasie co Skey, przeciez klikasz Calkulate Skay + BootKay (czyli Skay i Bootkay)
Awatar użytkownika
paradise
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 6
Rejestracja: 22 paź 2006, 10:38
Lokalizacja: Warszawa
Model telefonu: Siemens / c75
Sieć: Orange

Postautor: KamilJaw » 12 lis 2006, 16:27

Calculation of keys...
Key not found!
Taka wiadomość wyświetla mi sie gdy kliknę w Calkulate SKay + BootKey i z kodu nici.Robie wszystko dokładnie wdł twojego opisu już 10 raz i dalej nic.Czemu mi wyświetla taką wiadomość??
KamilJaw
 

Postautor: paradise » 25 lis 2006, 14:19

mi tez sie tak robilo, ale tylko dlatego ze zle spsalem Hash, nie bitowo tylko normalnie, pamietaj o jego zamianie. Albo spisz IMEI, w calosci
Awatar użytkownika
paradise
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 6
Rejestracja: 22 paź 2006, 10:38
Lokalizacja: Warszawa
Model telefonu: Siemens / c75
Sieć: Orange

Postautor: JBL » 08 gru 2006, 0:14

a teraz takie pytanie... Czy po zastosowaniu tego traci się gwarancje jak w przypadku np. wymiany softu??
JBL
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 3
Rejestracja: 08 gru 2006, 0:09
Lokalizacja: Wolsztyn
Model telefonu: Siemens me75
Sieć: Plus

Postautor: jedrus » 08 gru 2006, 9:13

JBL pisze:a teraz takie pytanie... Czy po zastosowaniu tego traci się gwarancje jak w przypadku np. wymiany softu??

Tak, ponieważ jest to ingerencja w oprog. telefonu.
P.S: przy zmianie softu nie traci się gwarancji jeżeli jest to oficjalny soft Siemens'a (czyli ściągnięty z ich strony)
Awatar użytkownika
jedrus
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 1
Rejestracja: 01 lip 2006, 0:12
Lokalizacja: Płock~ZKS
Model telefonu: S65
Sieć: HeyaH

Postautor: JBL » 08 gru 2006, 22:33

Jeszcze jedno pytanie:
Czy jest możliwe odblokowanie za free w ramach gwarancji??
JBL
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 3
Rejestracja: 08 gru 2006, 0:09
Lokalizacja: Wolsztyn
Model telefonu: Siemens me75
Sieć: Plus

Postautor: paradise » 09 gru 2006, 13:01

tak :)
Awatar użytkownika
paradise
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 6
Rejestracja: 22 paź 2006, 10:38
Lokalizacja: Warszawa
Model telefonu: Siemens / c75
Sieć: Orange

Postautor: dżeja » 09 gru 2006, 16:03

To jak to zrobić bez utraty gwarancji? W sumie to ona przydatna jest:P I tylko nie piszcie, że do serwisu i tam zrobią, bo w serwisach to swoje kosztuje:]
dżeja
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 1
Rejestracja: 22 wrz 2006, 16:27
Lokalizacja: KRK
Model telefonu: Siemens/c75
Sieć: Orange

Następna

Wróć do FAQ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości

cron