Wgrywanie Swupa

Wgrywanie Swupa

Postautor: Spaider » 07 cze 2006, 13:36

Poniżej przedstawię krótki opis jak wgrać Swupa ;) Skąd pobrać :?:

:arrow: allsiemens.com/flash/

1. Jeżeli już pobraliśmy program to go włączamy, aby wgrać Swupa musimy mieć do pełna naładowaną baterię.

Obrazek

2. Wchodzimy w Serial Config, wybieramy port Com oraz prędkość: 11520.

Obrazek

3. Swupa można wgywać na włączonym telefonie oraz na wyłączonym.

4.1. Gdy chcemy go wgrać na włączonym telefonie to klikamy Start, telefon się wyłączy i zacznie wgrywać sie oprogramowanie.

4.2. Jak chemy wgrać Swupa na wyłączonym telefonie to zaznaczamy oba skipy, wtedy pojawi się okienko i klikamy Ok. Następnie klikamy Start i jak najszybciej krótko naciskamy czerwoną słuchawkę w telefonie.

Obrazek

5. Po wgraniu Swupa pojawi nam się taki komunikat.

Obrazek

Miłej zabawy, pozdrawiam Spaider ;)
Ostatnio zmieniony 16 sie 2013, 13:31 przez Siciliano, łącznie zmieniany 3 razy
Spaider
 

swap

Postautor: renio_ck » 09 cze 2006, 22:51

do czego służy ten cały swup????
renio_ck
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 3
Rejestracja: 06 cze 2006, 0:24
Lokalizacja: Łomża
Model telefonu: siemens c75
Sieć: orange

Re: swap

Postautor: Spaider » 09 cze 2006, 23:13

renio_ck pisze:do czego służy ten cały swup????


To porostu soft...
Spaider
 

swup

Postautor: renio_ck » 11 cze 2006, 17:02

A co mi daje ten swup?? to takie oprogramowanie jak każdy inny firmware czy cos bardziej zaawansowanego??
renio_ck
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 3
Rejestracja: 06 cze 2006, 0:24
Lokalizacja: Łomża
Model telefonu: siemens c75
Sieć: orange

Postautor: Spaider » 11 cze 2006, 20:11

Np. Swupem możesz wgrać starszą wersję oprogramowania, Swupa wgrasz jak telefon sie nie wlacza a update ze strony Siemensa nie.
Spaider
 

Postautor: Jo-Jo » 15 cze 2006, 11:38

Jak mam zrobic swupa jesli telefon mi sie nie włącza a jak podłączam ładowarkę to robi pip i nic więcej a według tej instrukcji wyskakuje mi błąd 81.210.14.52/~lijon1/jojoxxx/swup.JPG
Jo-Jo
 

Postautor: michalm83 » 15 cze 2006, 12:44

Jo-Jo pisze:Jak mam zrobic swupa jesli telefon mi sie nie wlancza a jak podlanczam ladowarke to robi pip i nic wiecej a wedlug tej instrukcji wyskakuej mi blad 81.210.14.52/~lijon1/jojoxxx/swup.JPG

Jak sam piszesz telefon sie nie wlancza , a wedlog instrukcji jaka umiescil Spaider, musza byc zaznaczone obydwa SKIPY a ty ich nie zaznaczyles. pozatym nie wiem jaki masz kabelek czy serwisowy czy USB.
Awatar użytkownika
michalm83
VIP Forum
VIP Forum
 
Posty: 8
Rejestracja: 12 sty 2006, 14:21
Lokalizacja: Poznan
Model telefonu: Nokia6300
Sieć: Plus Gsm

Postautor: Jo-Jo » 15 cze 2006, 13:10

kabel com
prubowalem zaznaczac obydwa skipy i nadal zero reakcji
Jo-Jo
 

Postautor: michalm83 » 15 cze 2006, 13:13

Kabel na port Com nie oznacza ze jest odrazu serwisowy jak go kupywales na allegro lub jakims malym komisie i dales za niego ok 10-15 zeta na 99,9% nie jest kablem serwisowym i na wylaczonym fonie poprostu nie bedzie dzialal. Ja mialem kabel USB z elektronika i dalem zaa niego 30 zl teraz mam kabel za 10 zeta ale to nie byla serwisówka i musialem go przerobic zgodnie z opiem na siemensiak.pl
Awatar użytkownika
michalm83
VIP Forum
VIP Forum
 
Posty: 8
Rejestracja: 12 sty 2006, 14:21
Lokalizacja: Poznan
Model telefonu: Nokia6300
Sieć: Plus Gsm

Postautor: Jo-Jo » 15 cze 2006, 15:10

jesli dobrze rozumiem nalezy odlutowac kabelek nr 1 i w jego miejsce przylutowac kabelek z zasilania ?
Jo-Jo
 

Następna

Wróć do FAQ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości

cron