2 gb czy 1 gb ?

Wszystko na temat zewnetrznych zrodeł pamieci do telefonow , problemy, pytania, spostrzezenia, uwagi, oceny.

2 gb czy 1 gb ?

Postautor: Kamson » 02 sie 2007, 13:00

Czy mój Se k610i odpali z karta 2 gb?
Awatar użytkownika
Kamson
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 3
Rejestracja: 31 lip 2007, 16:44
Lokalizacja: Suwałki
Model telefonu: Se K610i + m2 256 mb
Sieć: Plus

Postautor: SPAM » 02 sie 2007, 13:01

watpie , raczej 1GB
Awatar użytkownika
SPAM
Moderator
Moderator
 
Posty: 709
Rejestracja: 31 maja 2006, 23:03
Lokalizacja: Żary
Model telefonu: Sony Parkinson K810i
Sieć: Heyah

Postautor: ewa1982 » 02 sie 2007, 13:14

cytat ze str SE:

Obsługa kart pamięci Memory Stick Micro™ (M2™) (do 1 GB pojemności)

ale to w zasadzie ozn. że producent daje na tyle gwarancję bo z taką wielkością był tel testowany, więc może zadziałać lub nie

ale np W300i odpala bez problemów z 2GB choć na str SE podają, że tylko do 1GB
Awatar użytkownika
ewa1982
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 23
Rejestracja: 28 lip 2007, 6:56
Lokalizacja: ...
Model telefonu: V360 + kingston 512 Mb
Sieć: Orange

Postautor: Kiko » 02 sie 2007, 13:33

Kamson, tak bo telefon jest nowy jeśli nie to trzeba zaktualizować soft do wersji najnowszej
Kiko
Moderator
Moderator
 
Posty: 1442
Rejestracja: 05 paź 2006, 17:57
Lokalizacja: Bochnia
Model telefonu: K800i
Sieć: Heyah
Karta pamięci: 2GB

Postautor: pewny22 » 03 sie 2007, 17:14

Większość nowych telefonów SE ma system plików FAT 16 co oznacza, że wiecej niż 2GB nie zadziała. Po prostu telefon nie wykryje karty i zmiana softu nic nie da :)
Awatar użytkownika
pewny22
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 8
Rejestracja: 27 sty 2007, 23:19
Lokalizacja: Kraków
Model telefonu: SE W950I
Sieć: Orange

Postautor: Kiko » 03 sie 2007, 20:40

pewny22, nie wprowadzaj ludzi w błąd
FAT było ograniczenie wielkości dysku do 2,1 GB
Kiko
Moderator
Moderator
 
Posty: 1442
Rejestracja: 05 paź 2006, 17:57
Lokalizacja: Bochnia
Model telefonu: K800i
Sieć: Heyah
Karta pamięci: 2GB

Postautor: Cegła » 03 sie 2007, 23:18

Kamson, powinno pójść...a gdyby nie to kupując masz chyba mozliwosc zwrotu produktu do tygodnia
Awatar użytkownika
Cegła
VIP Forum
VIP Forum
 
Posty: 680
Rejestracja: 03 gru 2006, 10:11
Lokalizacja: się biorą dzieci??
Model telefonu: SE C702 & Motorola V500
Sieć: Plaj
Karta pamięci: 1GB

Postautor: xsite » 22 sie 2007, 13:47

ja bym nie ryzykował i wziął 1gb i tak duzo muzy tam zmieścisz
Awatar użytkownika
xsite
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 30
Rejestracja: 25 cze 2007, 12:29
Lokalizacja: PL
Model telefonu: mo
Sieć: mobilking


Wróć do Karty Pamięci do telefonów

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

cron