Producent: NOKIA
Model: 1112
Częstotliwość działania: GSM 900, GSM 1800
UMTS 2100: --------
Data wprowadzenia na rynek: 2006
Cena na allegro: 149,99 zł
Obudowa: block
Wymiary (szer x dł x wys): 44 x 104 x 17 (mm)
Waga: 80 (g)
Klawiatura QWERTY: --------
Klawiatura zwykła: TAK
Ilość wyświetlaczy: 1
Ekran dotykowy: --------
Wyświetlacz: 96 x 68
Wyświetlacz dodatkowy: -------
Ilość aparatów/kamer: -----/------
Lampa błyskowa: -------
Pamięć wewnętrzna (wbudowana): 4 (MB)
Karty pamięci: -------
Dyktafon: -------
Gry: TAK
Radio: -------
Dzwonki polifoniczne/ MP3: TAK
Bateria: Ogniwo Li-Ion o pojemności 700 (mAh)
Maks. Czas czuwania: 380 (h)
Maks. Czas rozmów: 300 (min)
Java: TAK
System (OS, platforma): Producenta
Czytnik/Edytor plików typu Word, Excel, Power Point, PDF: ------/------
Test użytkownika (wrażenia z użytkowania):
No więc na początku powiem że soft mojego telefonu podaje jako datę produkcji 20-07-06, natomiast ja otrzymałem go w listopadzie tego samego miesiąca i dotąd go użytkuje.
Przez te dwa lata nic nie zostało w nim wymienione, jednak obudowa nosi ślady użytkowania (rysy, otarcia).
Telefon mały, poręczny, klawiatura posiada duże wypukłe klawisze (od nowości nie widać nawet śladów wytarcia) oraz kilka ciekawych funkcji (mówiący zegar). Natomiast jest również parę rzeczy wkurzających jak brak kalendarza, ale wszystko można przeżyć.
I teraz na sam koniec gwóźdź programu, bateria. Ostatnio w ramach testu naładowałem ją 12.03, a dziś (23.03) jeszcze jest żywa (ma jedną belkę).
Gdyby dało się tylko w jakiś sposób dograć parę dzwonków (Nie wie ktoś jak?) byłbym z tego telefonu w pełni zadowolony. On jest po prostu do dzwonienia i pisania SMSów .
Mój telefon (zdjęcia takie jakieś):
_________________ "...Nadal będę stał tu jak góra Sobótka..."