Poprzedni temat «» Następny temat
Test telefonu LG KU800
Autor Wiadomość
Pawlito 
VIP Forum

Telefon: LG KU800 Chocolate + Kingston microSD 512MB
SW Version: KU800_V10b
Sieć: Orange
Wysłany: Czw Sie 30, 2007 14:17   Test telefonu LG KU800

Test LG KU800

Na początku miałem wziąć Samsunga Z400, jednak już go nie było. W internecie zobaczyłem info o promocji Czekoladki. Poczytałem o nim, popytałem znajomą (ma jakąś klapkę, jeszcze ani razu nie był w serwisie). W ten o to sposób zdecydowałem się na LG. Wyboru nie żałuję.

KU800 jest chyba jednym z bardziej rozpoznawalnych telefonów firmy LG. Swoją popularność zawdzięcza szczególnie ciekawej stylistyce.

Przednia część obudowy została wykonana z czarnego, lśniącego plastiku, który w połączeniu z czerwonym podświetleniem daje nam poczucie luksusu. Nosze go w kieszeni z innymi przedmiotami i nie ma ani jednej ryski. Elementy są dobrze spasowane, mechanizm slidera działa bardzo dobrze. Telefon dostarczony jest w eleganckim czarnym pudełku wraz z kilkoma przydatnymi akcesoriami - ładowarka sieciowa, zestaw słuchawkowy stereo na wtyczkę mini-jack 3,5mm, przejściówka z pilotem, kabel USB do PC, breloczek z logo LG płyta ze sterownikami.

Panel dotykowy jest ciekawą rzeczą, rzadko spotykaną w innych telefonach. Trzeba się do niego jednak przyzwyczaić. Podczas rozmowy wyłącza się automatycznie, ponieważ gdyby był włączony można by zakończyć ją przypadkowo policzkiem ;)

Wyświetlacz to TFT o rozdzielczości 240*320. Bardzo wyraźny, kolory świetne.

Menu podobne do tych, które są w innych markach. Wiadomości piszę się łatwo, skrzynka mieści 300 sms-ów. Jedynym mankamentem jest T9, w którym polskie znaki są źle wysyłane (zamiast „ą” dochodzi np. „B”).

Aparat posiada matrycę 2 Megapiksela. Do zdjęć można dodawać różne efekty np. czarno biały, sepia, lustro, ramka itp. Jakość oceniam na bdb. Dzięki panelowi dotykowemu podczas robienia fotki nie „potrząśniemy” telefonem.
Drugi aparat to VGA.
Video można kręcić w rozdzielczości 240*320, jakość również moim zdaniem bdb.

Z mp3 telefon radzi sobie dobrze (brak basu ale cóż, to tylko komórka), jednak na największej głośności można usłyszeć niekiedy „trzaski” (na słuchawkach jest bdb). Odtwarzacz posiada podstawowe funkcje tj. powtarzanie, minimalizacja itp. Nie ma equlizera (dla mnie to nie problem, nawet na PC prawie nigdy z tego nie korzystam).

Bateria trzyma mi średnio 2 dni przy ekranie na 40% (rozmowa, sms, króciutko mp3).

Wideorozmowy nie przetestowałem, ponieważ nie ma u mnie zasięgu UMTS.

Soft działa szybko, bez zacięć. Gry java pasują na 100% od (BenQ) Siemens (nie 3D). Telefon nie obsługuje motywów.
Udało mi się znaleźć kilka niedociągnięć. Podczas minimalizacji odtwarzacza nie można oglądać obrazków, lecz gdy wejdziemy w aparat (muzyka sama się pauzuje) damy idź do obrazów można je przeglądać... Gdy podłączymy telefon przez kabel USB do PC, zaczyna trochę przycinać (ze słuchawkami, czy ładowarką nie ma tego problemu.)

W komentarzach można znaleźć informacje na temat usterek typu brak podświetlenie klawiatury i bateria trzyma kilka godzin. U mnie działa wszystko jak powinno, często model KU jest mylony z KG. Być może w tym drugim występują te usterki.

Copyright Pawlito
All rights reserved

____

*Zdjęcia i filmy zrobione tym telefonem dodam kiedy indziej, mam teraz problemy z netem.

kafar1988 
Nowicjusz

Telefon: SE W800 :D
Sieć: Plus GSM
Wysłany: Sob Lut 23, 2008 23:29   

moj brat ma KG 800 i nie ma w nim zadnych usterek:) chcialabym sprawic sobie KU bo fajny telefonik z niego jest:P
Postaw piwo autorowi tego posta

Odpowiedz do tematu