Poprzedni temat «» Następny temat
T9 w Siemens S75 - pomóżcie, jeśli da się coś z tym zro
Autor Wiadomość
Micros 
Nowicjusz

Telefon: S75
Sieć: Orange POP
Wysłany: Pią Lip 13, 2007 18:03   T9 w Siemens S75 - pomóżcie, jeśli da się coś z tym zro

Mam spory problem z T9 w Siemensie S75. Pliki ze słownikiem znajdują się w folderze Mobile\Data\System\T9, a mimo to, gdy próbuję wybrać "język wprowadzania" np. Polski to wyskakuje błąd "Nie można odczytać pliku". Początkowo myślałem, że jest to problem z oprogramowaniem, miałem v.24. Zaniosłem telefon do zaufanego serwisu, chłopaki wgrali mi Full Flash (64MB) v.42 i... wyskakuje ten sam błąd... Czy w tych telefonach nawet przy pełnym, nowym oprogramowaniu nie działa słownik T9? Najdziwniejsze jest to, że ta zasada nie stosuje się tylko do Polskiego T9. Tak samo jest z Ang T9 itp. Są w folderze, a telefon ich nie czyta. Czy może mi ktoś pomóc, bo ja już nie wiem co z tym robić, a zawsze korzystałem z T9 i jest mi on potrzebny. W serwisie też załamują ręce. Pomóżcie.
Postaw piwo autorowi tego posta

_m_ 
VIP Forum

Telefon: Moto W230
Zaproszone osoby: 8
Sieć: Orange (Music)
Karta Pamięci: 2GB
Wysłany: Pią Lip 13, 2007 18:45   

MOŻE zła nazwa pliku :niepewny:

Micros 
Nowicjusz

Wysłany: Pią Lip 13, 2007 19:26   

Sęk w tym, że nazwa jest dobra, atrybuty też(brak atrybutów, chociaż zmieniać też próbowałem).... T9pl.ldb Można poznać po tym, że po usunięciu znika logo T9 przy wyborze języka, a po wgraniu pojawia się. Lecz gdy najedzie się na j.polski z logo T9 i kliknie "wybierz" pojawia się komunikat "nie można odczytać pliku". Próbowałem też przez wbudowaną w ustawienia opcję "importuj T9". Tu pojawia się ciekawa kwestia. Gdy umieściłem taki plik na karcie MMC (t9pl.ldb) pojawiła się na nim ikonka skreślonego kluczyka... I wyskakuje ten sam komunikat... Podobna ikonka pojawiła się przy kilku (wgranych od nowości plikach np. aac i gp3)... ale tylko przy niektórych... identyczna sytuacja miała miejsce przy oprogramowaniu v.24 i dotyczyła tych samych plików... Co jest grane..??? Może potrzeba jakiejś autoryzacji, czy licencji... Nie mam pojęcia.

Pawlito 
VIP Forum

Telefon: LG KU800 Chocolate + Kingston microSD 512MB
Sieć: Orange
Wysłany: Pią Lip 13, 2007 19:48   

Micros, drugi taki sam temat zrobiłeś => http://forumx75.info/viewtopic.php?t=9763

Ciężka sprawa z tym T9 w S75...
Jaki T9 masz? Oryginalny (taki jaki był) czy sam wgrywałeś?
Możesz spróbować dać nowy słownik T9 z innego modelu Siemensa (choć słyszałem że to nie ma znaczenia...).

Micros 
Nowicjusz

Wysłany: Pią Lip 13, 2007 19:57   

Oj, ciężka ciężka... Próbowałem zarówno z oryginalnym, jak i z internetu... Najśmieszniejsze jest to, że żaden słownik T9 nie działa, żaden język... mnie się wydaje, że ta tajemnica tkwi w tym kluczyku.... Bo czy to normalne, żeby po zainstalowaniu Full Flash 64MB te same pliki były nieczytelne, co w starym v.24...?! Firmowe dzwonki i gp3 siemensa..?! I ten sam kluczyk jest widoczny właśnie przy T9 (gdy się go umieści np. na MMC) Poza tym z telefonem jest wszystko ok. Przy starym v.24 trochę się zawieszał, przy v.42 tego nie ma, wszystko działa w miarę stabilnie, nie mam z nim problemów....

Pawlito 
VIP Forum

Wysłany: Pią Lip 13, 2007 20:56   

A próbowałeś tak wgrywać T9:
Kablem wrzucamy plik z T9 do katalogu MISC w pamięci telefonu.
Potem normalnie menadzerem plikow w telefonie wchodzimy do katalogu (nazywa się on "różne" z tego co pamietam) i klikamy OK na pliku.

Micros 
Nowicjusz

Wysłany: Pią Lip 13, 2007 21:53   

Próbowałem... Znów przy ikonce widnieje skreślony kluczyk. Gdy nacisnę OK, wyskakuje komunikat "instalacja zakonczona", slownik widnieje w "język wprowadzania"(widac ikonke T9 obok J.polskiego) , ale po kliknieciu "wybierz" wyskakuje info "nie mozna odczytac pliku". P.S. Gdy plik slownika jest w Misc i wejdzie sie we wlasciwosci widnieje opis: "Można zainstalować: Nie; Przekierowanie możliwe: Nie" itp. Moze do tego tela potrzeba jakis innych slownikow...?...

Pawlito 
VIP Forum

Wysłany: Pią Lip 13, 2007 22:13   

Szukałem tego T9 do S75 ale nigdzie go nie znalazłem :/ Na forach ktoś się zapyta czy ma ktoś słownik do S75... nikt nie odpowiada :(
Kłódka na plikach jest wtedy gdy nie można ich przesłać do innego telefonu (prawa autorskie itp.) Ale dlaczego u ciebie jest skoro masz wszystko oryginalne to nie wiem...

Slawek93 
Początkujący

Telefon: Siemens c75
Sieć: Era
Wysłany: Czw Lip 19, 2007 21:02   

soory że się wtrącam :kwasny: , ale gdzie można znaleźć słownik T9 do c75 :/

Pawlito 
VIP Forum

Wysłany: Czw Lip 19, 2007 23:00   

Slawek93 napisał/a:

Tutaj => http://www.4shared.com/fi...740f5/t9pl.html

deiwos 
Nowicjusz

Telefon: siemiens c75
Sieć: orange
Wysłany: Wto Lip 24, 2007 06:30   

Pawlito napisał/a:
Slawek93 napisał/a:

Tutaj => http://www.4shared.com/fi...740f5/t9pl.html

ogromne wielki dzieki za tego linka Pawlito. Tak sie składa że sam długo szukałem tego pliku, bo z jakiegos powodu zniknął mi on z aparatu. Zgralem go do folderu systemowego i wszystko ładnie śmiga.
jeszcze raz wielkie dzieki :super:

RadeQ 
Nowicjusz

Telefon: siemens s65
Sieć: heyah
Postawił 2 piw(a)
Wysłany: Sob Lut 16, 2008 08:54   

a ja mam podobny problem tylko z siemensem s65. chciałem pousówać wszystko z telefomu (gry ) ktore były na tleonie nie na karcie. wziąłem formatuj i szybko odpiąłem kabel bo bałem sie ze cos rozwale. potem pisze sms'a do kumpla chce pisac w t9 a tu dupa nie ma t9. wyszukałem ze mam wgrac to do systemu \Data\System\T9 (folder System jest ukryty). A tu T9 tylko ze ja nie miałem folderu T9.sam go zrobiłem i wgrałem słownik i nic nie mam dalej pomuszcie

Odpowiedz do tematu