ściągnięcie simlocka z V360 to nie taka prosta sprawa, nie nie możesz sam wygenerować kodu, to nie jakaś nokia że masz na necie generatory kodów
w domowych warunkach są 2 sposoby oprócz kodu, bez TP z naprawą PDS ale na boocie 08.A0 i 08.D0 ale można załatwić tel i po TP i naprawie PDS na boocie 09.02
Telefon: Samsung L760+Kingston 1GB & Nokia 3310:)
Sieć: Play, orange Pomógł: 6 razy Wiek: 16 Posty: 188 Piwa: 12/6 Skąd: Z Nienacka ;P
Wysłany: Wto Lip 31, 2007 21:00
napewno a sie sciagnac kodem bo koles jakos sciagał kiedys tam awno simlocka z e398 czy jakiejs tam tylko jak go pytałem to nie pamieta skad mial generator
Wysłany: Wto Lip 31, 2007 21:10
No dobra tylko ze na tej v360 nie mam oryginalnego softa I własnie nie miałem na niej simlocka ale wgrałem softa i w nim jest a nie mam aktualnie kabla ;/
oczywiście że wgrywając soft czyści ci pamięć, ale nie kodem jak napisałeś i boot nie ma znaczenia przy ściąganiu locka kodem, ma tylko znaczenie że jak robisz to np P2K easy tool to czy robisz z TP czy bez jak napisałam w jednym z postów wyżej
ps. soft nie zakłada simlocka tylko flex, jesli ma się tel bez simlocka wgrywa się flex resetujący subsidy lock na 00000000 i po sprawie ale na tel z simlockiem już to nie działa
Telefon: 6288, K700i,
Sieć: Era
Karta Pamięci: Brak
Imię: Paweł Pomógł: 176 razy Wiek: 18 Posty: 2098 Piwa: 62/3 Skąd: Kraków/Bochnia
Wysłany: Wto Lip 31, 2007 21:33
BL ma jakieś zanczenie
Cytat:
oraz każdych z bootem 8.A0 i wyższym, jeżeli modele 3G prócz E770, V3x posiadają boot 6.3.6 wymagają unlocku sposobem pierwszym, jeżeli każdy inny, sposobem drugim
wiadomo że jak kodem sciąga się simlocka to nie ma cleana pamięci w poście wyżej chodziło mi o softa Nie o ściągnięcie kodem , jeśli ściągnięcie simlocka kodem się uda to polecam wgrać nowego softa gdyż motorole lubią się wieszać czasami gubić zasięg
a tak nawiasem przez serwis matrax.net moja motka e398 wylądowała w śmietniku :rotfl: :rotfl:
Telefon: 6288, K700i,
Sieć: Era
Karta Pamięci: Brak
Imię: Paweł Pomógł: 176 razy Wiek: 18 Posty: 2098 Piwa: 62/3 Skąd: Kraków/Bochnia
Wysłany: Wto Lip 31, 2007 21:43
ewa1982 Uszkodzenie PDS zdarza się tyle że bardzo żadko niczego nie można wykluczyć
co do uwalenia motki E398 to mją kijowy opis przeróbki na E1 i dlatego się uwaliła soft też był jakiś trefny na szczęście wystarczyło procka podgrzać i doprowadzić napięcie do BL ale motka nie pochodzi dłużej niż rok