Wysłany: Sro Wrz 05, 2007 23:27 Siemens C75 @ Era Tak-Tak a WAP
Wiem, domyślam się że ten temat był wałkowany po tysiąckroć. Niestety znalezione tutaj przeze mnie materiały, są dla mnie troszkę niezrozumiałe. Prosiłbym więc o nieśmianie się ze mnie [jestem naprawdę laikiem jeśli chodzi o telefony, a ten Siemens którego musiałem kupić "z przymusu" a nie "z chęci" jest już ogólnie dla mnie czarną magią] i odpowiedzenie mi na mój kłopot.
Telefon mam Siemens C75 SW Vers. 22 na kupionym świeżo starterze Tak-Tak. Jako, że telefon nie ma dzwonków jakie lubię postanowiłem ściągnąć takowy z Wapster.pl. Niestety gdy już otrzymałem WAP-Push z linkiem do tego elementu, próba połączenia jest niemożliwa wyskakuje mi błąd "Sieć jest niedostępna" i za cholerę nic się dalej nie dzieje. Podejrzewam, że wina leży po stronie nieskonfigurowanego WAP/MMS czy coś tam. Prosiłbym więc o pomoc w problemie, gdyż nie chcę aby mi przepadł opłacony element. A poza tym telefon bez możliwości wysyłania MMSów i korzystania z WAP to dla mnie g... nie telefon a niestety przez najbliższy miesiąc pobytu w PL będę na niego skazany...
Telefon: Sony Ericsson P1i
SW Version: R6G04+
Sieć: Orange POP
Karta Pamięci: SanDisc M2 4GB Pomógł: 25 razy Wiek: 16 Posty: 423 Piwa: 17/9 Skąd: Puck City (Gdynia)
Wedłóg mnie proste wejdz na strone www.era.pl i tam masz konfiguracja automatyczna jak już tego dokonasz to po chwili przyjdzie esemes który przeprowadzi automatyczną konfiguracje i już działa ja np: tak miałem