Telefon: Sony Parkinson K800i
SW Version: R coś tam
Sieć: Heyah Pomógł: 272 razy Wiek: 20 Posty: 2383 Piwa: 31/25 Skąd: Żary
Wysłany: Sro Sty 24, 2007 20:53 Siemens C75 :D
DANE TECHNICZNE TELEFONU
OGÓLNE
System GSM 900, GSM1800, GSM1900
Wysokość (mm) 103
Szerokość (mm) 44
Grubość (mm) 17
Waga (g) 85
Akumulator litowo-jonowy (LiIon)
Akumulator (mAh) 750
Czas czuwania wg producenta (h) 300
Czas rozmów wg producenta (min) 330
Wyświetlacz 65 tys. kolorów
Wyświetlacz (param.) 132 x 176
Wyświetlacz dodatkowy Nie
Wyświetlacz dodatkowy (param.)
Alarm wibracyjny Tak
Dostępna pamięć (MB) 10
Złącze kart pamięci nie
Karta pamięci w zestawie (MB)
Wymienne obudowy Nie
DANE
IrDA Tak
Bluetooth Nie
CSD Tak
HSCSD Nie
GPRS Class 10
EDGE Nie
WiFI Nie
WAP 2.0
i-mode Nie
Aparat fotograficzny Tak
Aparat fotograficzny (param.) 640x480, zoom x5, video
PDA Nie
PDA (param.)
WIADOMO?CI
Słownik SMS T9
Długie wiadomości Tak
SmartMessaging Nie
EMS Tak
MMS Tak
Klient e-mail Tak
OPROGRAMOWANIE
Java Tak
Kontakty w telefonie
Profile Tak
Kalendarz Tak
Lista zadań Tak
Notatnik Tak
Zegarek Tak
Budzik Tak
Stoper Tak
Minutnik Tak
Polifonia Tak
Polifonia (param.) 40 głosów
FUNKCJE GŁOSOWE
Wybieranie głosowe brak danych
Dyktafon Tak
System głośnomówiący Tak
Radio Nie
Odtwarzacz mp3 Nie
Wideokonferencja Nie
Wysłany: Sro Sty 24, 2007 23:35
graba trzymała Ci kiedyś bateria 12 dni ( 300 godz. )w tym telefonie ?
Telefon: Benq-Siemens EF81
SW Version: 58
Sieć: play
Karta Pamięci: 1GB Pomógł: 12 razy Wiek: 16 Posty: 365 Piwa: 13/26 Skąd: zawiercie
Wysłany: Nie Lut 11, 2007 05:16
niestety trzeba odkrecac ale jest tez plus przy upadkach nie odpada nam przedni panel co w siemensach tych starszych sie czesto zdazalo zreszta nie wiem jak jest z tymi nowymi
Telefon: Samsung E350E
Sieć: Orange
Wysłany: Czw Sie 30, 2007 16:17
Na temat tego modelu mógłbym eseje pisać...
Telefon ten jest moim zdaniem niedoceniany. Prawie wcale się nie zawiesza (tak jak było to w poprzednich siemensach).
Łatwe połączenie na linii PC - telefon. Bezproblemowe zmiany w soft'cie. Za to ogromny plus. Telefon służyłby mi do dziś, gdyby nie to, że dostałem od ojca nowszy, lepszy... (mniejsza o to )
Spory i wyraźny wyświetlacz to zdecydowanie spora zaleta. Podobnie klawisze. Nie wciskają się, nie zużywają i wszystko działa poprawnie (no może poza joystickiem, z którego gumka lubi wypadać... )
Oczywiście nie ma róży bez kolców. W tym telefonie RAZI tylnia klapka. Po dość intensywnym użytkowaniu spada średnio co wyjęcie telefonu z kieszeni. Słuchawka jest bardzo cicha, ale koszt wstawienia nowej (z robocizną) to jakies 20 zł.
Bateria trzyma naprawde niezle. Mam go juz od roku (rok z kawalkiem) i bez znaczacych zabaw telefonem i wysylaniu kilku sms trzyma okolo tygodnia albo nawet dluzej.
Jedyne co mi w tym tel;efonie przeszkadza to mala pamiec i fakt ze przycina troche ... (animacje np.). Jest tez kilka innych drobnostek, ale to mozna samemu zmienic (np dlugosc filmikow).
Ale ogolnie telefon super - ladny, swietny wyswietlacz no i nie drogi ...
Telefon: Siemens C75
SW Version: A405 v24
Sieć: Era Pomógł: 14 razy Posty: 27 Postawił 1 piw(a) Skąd: Opole
Wysłany: Wto Lis 27, 2007 20:06
Pomimo, że już 3 miesiące minęły od ostatniego postu, to i tak muszę tu coś napisać
Użytkownikiem C75 jestem od 2 lat i nie jedno ze mną przeszedł, począwszy od upadku z 5m do przejechaniu po asfalcie 20m, wpadnięcia do piasku, częściowego zalania i porwania przez psa :rotfl:
Bateria do niedawna trzymała ponad tydzień, niestety ostatnie "przeciążenia" spowodowały jej uszkodzenie, tzn. spadła z 6 piętra (bateria! nie telefon, bo by nie wytrzymał chociaż było blisko), teraz trzyma max. 2 dni.
Mam tam oprogramowanie v24, które do tej wersji (A405) chyba w ogóle nie wyszło, ale działa. Przy wyjściu z jakiejś gry Java, niemożna wejść w foldery pamięci, trzeba resetować. Kupa patchy i zmian, które już nawet nie pamiętam czego dotyczyły.
Mam kabel szeregowy, USB, jakieś przejściówki, miałem nawet flash i mp3, ale sprzedałem.
Teraz przerzuciłem się na SE W300i, ale starego poczciwego C75 nie sprzedam za żadne skarby
P.S. Na tym forum jestem od początku jego istnienia, kiedy to jeszcze było forum tylko o C75 :super: Nie było mnie tu ponad rok. Jestem VIP'em... no... ale nie pamiętam nawet za co. Gdzie się podziało 90% moich postów? Bo zostały tylko jakieś odpadki + opis jak zrobić screen :niepewny:
P.S.2 Gumka z joysticka nigdy mi nie odpadła, pamiętam, że niektórzy mieli z tym problemy :rotfl:
P.S.3 Postaram się zaglądać na forum regularnie.
_________________ Pozdrawiam, InOsAK
Kiedy wszyscy myślą, że czegoś nie da się zrobić, przychodzi ten jeden który nie wie, że sie nie da i to on właśnie to robi.
Jeśli pomogłem, wciśnij Alt+Ctrl+Del!!!!!!!1111jedenjeden
Sa jeszcze napaleńcy, kolekcjonerzy :hyhy:
To może jak już pisze to dodam cos od siebie
Telefon użytkowałem ponad rok i muszę powiedzieć że szacuneczek dla siemensa, C75 bardzo przypadł mi do gustu, tylko że zawsze musi być to "ale". No właśnie użytkowałbym go pewnie do dziś, ale obudowa, tzn korpus się łamał, drobne części typu zaczep od zamykania obudowy...(to jeszcze bym przeżył, najgorszy problem sprawiła mi antena...Zaczęłą odłazić, więc sposobem znalezionym na tym forum przeczyściłem ją beznyną i przykleiłem...ale cóż cały czas odłaziła...Jescze jednym minusem tegoż tel był bład po graniu w gry lub użytkowaniu aplikacji...jest to ofk do naprawy, ale nie był to znaczący problem. Znacznym plusem tego telefonu był jego wyświetlacz.... Telefon poszedł jakieś dwa miechy temu za 100 Zostały po nim wspomienia i sprzęt (ładowarka, kabel itp...)
a ja nadal go używam (już półtora roku) i pewnie będzie tak do marca swego czasu nikt nie miał lepszego fona i co najważniejsze to ja miałem najfajniejsze gry java wszyscy chcieli sobie pograć teraz już mniej ale nadal jestem z niego zadowolony