Telefon: Siemens C75
SW Version: A405 v24
Sieć: Era Pomógł: 14 razy Posty: 27 Postawił 1 piw(a) Skąd: Opole
Wysłany: Pią Mar 03, 2006 04:44 Screenshot wyświetlacza C75
Osobiście mam kabel DCA-500 (chociaż czasem telefon wykrywa jako 510 (?)). Dość długo się z tym męczyłem ale udało się - screenshot gotowy
A teraz pytanie JAK?
A tak:
1. ?ciągamy "px65v4" (java) i wgrywamy. Kabel do tela i odpalamy. Spokojnie. Zacznie pikać i się zacinać itd. itp. czekamy (jakieś 10-15 minut). Gdy wygeneruje dane - dokładnie je spisujemy.
2. W "Papua utils" wybieramy port, zakładka "Codes", klikamy na "Read Codes" i wpisujemy to czego brakuje czyli ESN (uwaga! wpisujemy odwrotnie-dziwnie. np. dla 123456 wpisujemy 563412 itp.) + wpisujemy HASH (obydwa bez "-"). Teraz klik na "Calc. SKEY + BootKEY", czekamy chwile az sie wygeneruje SKEY, klikamy na "Enter SKEY in phone" i powinno zadziałać.
3. Uruchamiamy "ShootX65", wybieramy port, "Connect". Powinno się połączyć i powinno się pojawić czarne okienko. Klik na pierwszy button i ściągmy screena z tela. Kilka sekund i mamy. Drugi przyciek zapisujemy jako BMP. Tyle
Wysłany: Pią Mar 03, 2006 16:44
Nie. Jedyne co trzeba "wgrać" na telefon to SKEY i odbywa to się przy włączonym telefonie = nie trzeba serwisówki. Niewiem jak to jest z DCA-540 ale na 50x powinno chodzić.
_________________ Pozdrawiam, InOsAK
Kiedy wszyscy myślą, że czegoś nie da się zrobić, przychodzi ten jeden który nie wie, że sie nie da i to on właśnie to robi.
Jeśli pomogłem, wciśnij Alt+Ctrl+Del!!!!!!!1111jedenjeden
Spaider [Usunięty]
Wysłany: Sob Mar 04, 2006 12:25
Jak ktos moze to niech sprawdzi na DCA-540
[ Dodano: 2006-03-04, 13:54 ]
Ale ty to zrobiles na kablu serwisowym , wiec skad wiesz ze na zwyklym bedzie dzialac
Zaproszone osoby: 1
SW Version: v24
Sieć: Era GSM Pomógł: 9 razy Wiek: 19 Posty: 67 Skąd: Nowa Sól
Wysłany: Sob Mar 04, 2006 16:43
SKEY to kod servisowy dzięki któremu telefon przechodzi w tryb servisowy, ale czy traci się gwarancję, nie mam pojęcia, ale może jest możliwość wyżucenia SKEY z tela ?
Wysłany: Sob Mar 04, 2006 18:32
no jak to do czego
do robienia screenshotów (jeśli nie znasz angielskiego: zrzutu ekranu (jeśli dalej nie wiesz o co chodzi: to co jest na wyświetlaczu możesz zapisać jako obrazek na kompie))
_________________ Pozdrawiam, InOsAK
Kiedy wszyscy myślą, że czegoś nie da się zrobić, przychodzi ten jeden który nie wie, że sie nie da i to on właśnie to robi.
Jeśli pomogłem, wciśnij Alt+Ctrl+Del!!!!!!!1111jedenjeden
Zaproszone osoby: 1
SW Version: v24
Sieć: Era GSM Pomógł: 9 razy Wiek: 19 Posty: 67 Skąd: Nowa Sól
Wysłany: Sob Mar 04, 2006 19:03
Cytat:
ps2 dziwne wykrywanie kabla
No dziwne bo DCA-500 to com a DCA-510 to USB Oba kable servisowe :]
Cytat:
Chyba czaje. Zrzut z ekranu telefonu ale nie sama tapeta,tylko tapeta z widocznym stanem bateri i zasiegu oraz z widocznymi ikonami menu
Możesz zapisać na kompie w obrazku wszystko to co masz na ekranie komórki np. ściągłeś jakąś gre i wstawiasz do ściągnięcia na forum, to robisz screena z niej i zamieszczasz razem z grą