Wysłany: Sob Lut 03, 2007 15:33 [samsung] wgrywanie gier java
Czego będziesz potrzebował:
Program SoftickPPP
Program Samsung Java Uploader
Aplikacji JAVY które chcesz wgrać *.jad, *.jar
W przypadku, gdy dysponujesz wyłącznie plikami *.jar potrzebujesz jeszcze programu Jadmaker
Jeżeli masz już wszystko skompletowane możesz zaczynać.
1. Zainstaluj oprogramowanie "SoftickPPP".
W trakcie instalacji może wyskoczyć bład z informacją o braku biblioteki usbSync.dll i żeby ją dodać ręcznie.
Wgranie usbSync.dll nie jest wymagane i wgrywanie javy mimo wszystko działa.
Potem wybierz "Use USB port in exclusive mode"
Po zainstalowaniu programu może jeszcze brakować biblioteki usbport.dll
Równiez można to zignorować i będzie działałć
(u ciebie może trzeba będzie w necie poszukać tej biblioteki i dodać ją ręcznie)
Nie uruchamiaj jeszcze programu "SoftickPPP".
2. W telefonie ustaw: Menu->Aplikacje (lub Dodatki w zależnosci od firmwaru telefonu)- JAVA- Opcje-Ustawienia.
W polu "APN" wpisz "internet". "Login" i "Hasło" zostaw puste.
3. Podlącz telefon przez kabel USB do komputera
Jeżeli masz zainstalowane oprogramowanie "Samsung PC Studio" powinno być ono wyłączone.
4. Uruchom program "SoftickPPP" i kliknij na ikonę programu w trayu
Wejdź w: Settings->Bluetooth/Serial i zaznacz COM przy "ss_mdm0" w moim przypadku jest to COM6
5. Uruchom "SoftickPPP" przez "ACTIVATE PPP"
Może wyskoczyć błąd o braku pliku *.dll. Ja to zignorowałem i działało.
6. Z klawiatury telefonu wpisz następujący kod: #*536963#
Nacinij przycisk C żeby powrócić.
7. Uruchom program "Samsung Java Uploader" i dodaj (Add) plik do wgrania *.jad.
Dodawaj tylko jeden plik naraz, gdyż po wgraniu aplikacji do telefonu uruchomi sie ona automatycznie.
Jeżeli masz tylko pliki *.jar użyj programu "JADmaker" do utworzenia pliki *.jad
8. Z klawiatury telefonu wpisz kod:
#*5737425# i wybierz z listy:
a) "1. PPP UP" a następnie "2.USB"
b) "2. Szeregowe pobieranie danych"
9. Aplikacja zostanie teraz wgrana do telefonu a następnie automatycznie sie uruchomi.
10. Jeśli chcesz wgrać więcej aplikacji powtórz punkt 7 i 8 pomijając punkt 8a
11. Po zakończonym wgrywaniu wszystkich plików wpisz kod
#*536961# żeby powrócić do poprzednich ustawień telefonu.
Możliwe problemy:
- sprawdź firewall: włącz dostęp do internetu programom do wgrywania, lub wyłącz na chwile firewall
- sprawdź czy nie masz konfliktu w portch COM
- sprawdź czy nie masz włączonych innych programów do obsługi komórki
- wgrywana aplikacja może nie działać prawidłowo na telefonie
Opis wykonany na podstawie wgrywania Opery dla Samsunga i Samsungu X700
no dobze mam gre o nazwie np. xxx i mam od neij 2 pliki xxx.jad i xxx.jar i teraz chcem ta gre wzucic do fona sposobe wzucenia gry na server wap (np. www.laduj.pl) i sciagniecia jej wap'em w telefonie i o to chodzi ze nie da sie sciagac przeciez 2 plikow naraz wiec jak to zrobic???? probowalem wzucac pliki .jar za pomoca www.laduj.pl to byl komunikat odmowa dostepu lub blad przy sciaganiu wiec jak to zrbic ?? bo nie zamiezam placic 10zl za gre z jakiegos idiotycznego portalu z grami java! a tym sposobem place tylko za polaczenie wap'em a to owiele taniej....
przypominam ze wzucalem tapetki za pomoca laduj.pl to normalnie sie wzucaly i dzialaja...
Prosze o POMOC!
z gory dziekuje
qbas...
[ Dodano: 2007-03-20, 21:18 ]
czy moze mam te pliki jakos pokolei wzucac???
Mam problem z wgrywaniem gier do telefonu Mam potrzebne programy. Krok po kroku robie wszystko tak jak pisze... Do momentu w pozycji 9. Nic sie nie chce wgrac, tylko telefon sam sie wylacza i wlacza ponownie, nie wgrywajac zadnej gry POMOCY!!
[ Dodano: 2007-04-15, 12:26 ]
Czyta to ktos w ogole??!!??!! :kwasny: :zly:
[ Dodano: 2007-04-19, 21:18 ]
świetne forum.... :zly: wszyscy aż się palą do odpowiedzi
mam problem, mam samsunga z400 i proboje midlety java, ale nic nie działa, tzn. robie wszytsko po kolei, mam softicka ustawionego, wrzucilem gre do java uploader, ale gdy wpisuję w telefonie kod (to ma być włączony telefon czy bez karty?) to nic się nie dzieje, zadnego komunikatu, nic, pomoze ktos?
Telefon: samsung z400
Sieć: PLAY
Wysłany: Czw Cze 28, 2007 00:29
gdzie w samsungu z400 znajduje sie to:
Cytat:
2. W telefonie ustaw: Menu->Aplikacje (lub Dodatki w zależnosci od firmwaru telefonu)- JAVA- Opcje-Ustawienia.
Witam posiadam telefon samsung d600E i chce wrzucic gre sobie na niego.robie wszystko krok po kroku co w opisie wyrzej ale mam problem przy menu w telefonie odnosnie wejscia w menu/dodatki/JAVA/opcje/ustawienia sieci/ kiedy klikam java wyskakuje mi "brak gier do uruchomienia" i nie moge w opcje nawet wejsc jak to naprawic?prosze o podpowiedz
Telefon: Samsung E250+SD 1GB
Sieć: mix plus Pomógł: 3 razy Posty: 19 Postawił 2 piw(a) Skąd: z sieci
Wysłany: Czw Sie 23, 2007 14:49
ja nie rozumiem punktu 6 wystukuje ten numer i nic sie nie dzieje prosze o pomoc
jak go pomine to przy pobieraniu mam 0 % nagle wylacza sie to wszystko robi sie białe i pisze launch wychodze z tego i dalej niema gry
próbowalem ponownie dzisiaj i teraz pokazalo mi sie pobieranie bylo 0% tylko ze od razu sie wylaczylo nie pisalo launh ani nic
prosze o szybka pomoc z góry thx
_________________ JEśLI POMOGłEM WCIśNIJ PRZYCISK POMóGł WIDOCZNY OBOK PRZYCISKU PROFIL
Mam to samo wpisuje ten nr z punktu 6 i nic sie nie dziej co dalej. Sprawdzałem na kilku innych stronach i podają ciągle ten sam numer może w d900 trzeba wpisać jakiś inny nr. Nie wiem już co robić
Mam samsunga e530 i mam problem z javą. Próbowałem wpisać #*536961# i nic się nie robi. Próbowałem również i innych kodów ale nie wchodzą. Co mam robić ?