Witam! Mam nokie 6131 i wczoraj telefon wyłączył mi się i jak go włączam pojawia się tylko biały ekran stan baterii i dźwięk jak jest wyłączony. I nic się dalej nie pojawia i po czasie się sam znowu wyłącza i pojawia się znowu biały ekran. Jak wciskam cyfry w telefonie to sie tylko pojawiają ale nic więcej nie mogę zrobić. Ktoś wie co to może być za problem ?? Czy to taśma czy może kwestia oprogramowania
Bardzo Proszę o pomoc
Telefon: Nokia
Sieć: Era
Wysłany: Sob Sty 12, 2008 20:15
Dzisiaj mój brat próbował zmienić soft, ale nie dawało się wykryć telefonu a jak go wykryło to nie zainstalowało poprawnie sterowników. Co można zrobić? Czy w komisie to zrobią i będzie u nich ok ??
Telefon: 6288, 6600, 6230, v235, K700i
SW Version: Jakieś cyferki ale kogo to obchodzi :P
Sieć: Era, MK
Karta Pamięci: 1GB, 512MB, 512MB Pomógł: 171 razy Wiek: 18 Posty: 2192 Piwa: 60/3 Skąd: Kraków
Wysłany: Sob Sty 12, 2008 20:24
_karolka_, dobry żart do tej noki tylko boxem można wgrać z tym kabelkiem to można sobie pliki po zgrywać a nie softy (problem ze sterami ma każda nokia ) w komisie to zrobią za około 20-30żł
Telefon: Nokia
Sieć: Era
Wysłany: Sob Sty 12, 2008 21:11
No i tak będę musiała zrobić w poniedziałek
Dziękuje za pomoc
[ Dodano: 2008-01-12, 23:32 ]
Aaa jeszcze niewiem jakim cudem, ale mój brat z mojego telefonu zadzwonił ale wyświetlacz dalej biały tylko cyferki sie pokazały.. ale powiedział dwa słowa i telefon się wyłączył
Ehhh i co teraz ?
Telefon: Nokia 6131
Sieć: Plus
Wysłany: Pią Wrz 12, 2008 20:35
Czasem by się przydało usuwać smsy z pamięci. Miałem to samo z moim 6131 przy 4000 smsów, z tym że po tym jak odczekałem trochę to pojawiał się pulpit i było ok. Ja bym Ci radził użyć programu Nokia PC suite, połączyć się kablem z telefonem w trybie normalnym (wciśnięcie środkowego kierunkowego) i pousuwanie zbędnych wiadomości. Reset powinien pomóc. Jeśli jednak chcesz zmienić softa nie potrzebujesz boxa. Po instalacji pakietu PC Suite sterowniki instalują się automatycznie po podłączeniu fona. Potem instaluj nokia software udpater i legalnie (bez utraty gwarancji) zmieniasz soft:)