jesli masz karte pamieci mozna wgrywac gry na karte do katalogu kjava nie potrzeba nic aktywowac karta w systemie XP jest widziana jako dysk wymienny po podlaczeniu telefonu jesli w ustawieniach tela jest polaczenie usb karta pamieci" tylko żeby widzieć ten folder kjava musisz wejść w panel sterowania i na górze masz narzędzia--> opcje folderów-->zakładka widok-->i zaznaczasz pokaż ukryte pliki i foldery.
I później instalujesz sobie normalnie gre z pozycji telefonu
hmm... nie mam za bardzo jak to sprawdzić ale w mojej v3x był ttaki folder. zaraz jeszcze poszukam na necie dokładnie jak się to robi. ale poszukaj tego folderu jesczze gdzieś musi być :niepewny:
jesli pokaże ci się, że taki folder już istnieje to wpisz po prostu ścieżkę do niego G:\mobile\kjava
G-nazwa dysku pod którą widnieje u ciebie karta pamięci tel
Poza tym dziwne jest jak masz tylko 3 foldery ja mam ich 11 a wcale nie mam włączonego pokazywania ukrytych folderów, czy kiedykolwek formatowałeś kartę w swoim tel? Wtedy tworzą się właśnie te foldery.
właśnie chodzi mi o format w tel żeby się odpowiednie foldery utworzyły a nie w cyfrówce czy czymś innym, w cyfrówce czy czytniku to się formatuje jak w tel się nie da gdy są problemy z kartą
wchodzisz w ustawienia/stan telefonu/rodzaje pamięci/karta pamięci wciśnij przycisk menu i formatuj
przed formatem skopiuj sobie zdj z karty itp
ale jak pisałam co do folderu kjava to możesz go utworzyć bądź może on już być i wpisz ścieżkę do niego i tyle
Telefon: 6288, 6600, 6230, v235, K700i
SW Version: Jakieś cyferki ale kogo to obchodzi :P
Sieć: Era, MK
Karta Pamięci: 1GB, 512MB, 512MB Pomógł: 171 razy Wiek: 18 Posty: 2192 Piwa: 60/3 Skąd: Kraków
Wysłany: Sro Sie 15, 2007 20:53
ewa1982, można formatować w czym się chce oprócz windowsa
co do gier wchodzisz do mobile => kjava tam wklejasz grę
potem w telefonie wchodzisz na gry i aplikacje przełączasz rodzaj pamięci na kartę pamięci i i instalujesz aplikacje
co do gier wchodzisz do mobile => kjava tam wklejasz grę
@Kiko102 po co komentujesz i piszesz to samo co zostało napisane wyżej :hyhy: skoro problem rozwiązany to raz
a po drugie wiem że można formatować z poziomu kompa, czytnika, cyfrówki itp chodziło mi tylko o to, że lepiej to zrobić w tel i tyle skoro nie ma problemów z tym, bo utworzą się odpowiednie foldery jakie są potrzebne akurat w tel