Wysłany: Wto Lut 26, 2008 02:15 Doprowadzanie telefonu do normalnośći -- czy jest to możliwe
Witam wszystkich. To mój pierwszy post tutaj, Sprawa jest dość trudna, przynajmniej dla mnie. Jestem noobem w dziedzinie bawienia sie gsm. Kupiłem sobie uszkodzony telefon LG p7200 z tej aukcji : http://allegro.pl/item308...z_simlocka.html
Jak można przeczytać w opisie aukcji telefonik ma uszkodzone klawisze kierunkowe. Kontaktowałem się ze sprzedającym z pytaniem, czy telefon mu spadł. lub czy został zalany... nie spadł i nie został zalany
W związku z powyższym, moim zdaniem wystarczy zrestartować soft ( z poziomu telefonu ) do ustawień fabrycznych i powinno działać, ale ponieważ jestem początkującym więc chciałem zapytać co wy o tym myślicie. z góry dziekuję za wskazówki.
P.s Zależy mi na samodzielnym rozwiązaniu problemu, nie przy udziale salonu lG k:
lól zresetować soft? żarty sobie robisz ?? co to ma do klawiszy musisz oddać LG do serwisu albo samemu naprawić/wymienić klawisze kierunkowe zmiana softu nic ci nie da.
Telefon: 6288, 6600, 6230, v235, K700i
SW Version: Jakieś cyferki ale kogo to obchodzi :P
Sieć: Era, MK
Karta Pamięci: 1GB, 512MB, 512MB Pomógł: 171 razy Wiek: 18 Posty: 2192 Piwa: 60/3 Skąd: Kraków
Wysłany: Wto Lut 26, 2008 10:05
Shadi, gość ci kit wcisnął od kiedy to klawisze się zacinają przez soft możliwe że delikatnie odpieła się taśma od klawiszy lub blaszki robiące zwarcie więdzy stykami się rozpadły lub są zabrudzone tak na dobrą sprawe klawisze kierunkowe są niepotrzebne bo do każdej opcji przypisany jest numer z klawy numerycznej
lól zresetować soft? żarty sobie robisz ?? co to ma do klawiszy musisz oddać LG do serwisu albo samemu naprawić/wymienić klawisze kierunkowe zmiana softu nic ci nie da.
Mówiłem, że jestem noob w tych sprawach , więc mam prawo nie wiedzieć.. a tak przy okazji troche mniej opryskliwie mógłbyć odpisywać, zniechęcach do siebie wiesz ? :przestraszony: