Przydałaby się następna kasacja tzw. pasożytów, ponieważ mamy już 10006 użytkowników z czego około 9000 nic nie napisało na forum I za tym idą konsekwencje takie, że server pęka i wyskakuje ostatnio coraz więcej komunikatów z przeciążonym serverem. Według mnie jest to nieuniknione. Kto za, a kto nie?- od tego robię ankietę.
Telefon: Siemens C75
Zaproszone osoby: 1
Sieć: Era GSM Pomógł: 9 razy Wiek: 19 Posty: 67 Skąd: Nowa Sól
Wysłany: Nie Gru 10, 2006 14:28
Kasowanie nieaktywnych userów nie pomoże nic na przeciążenie serwera. Z tego co wiem to serwer tego forum może przyjąć w tej samej milisekundzie tylko 3 połączenia do bazy wiec dlatego tak wywala
A jeżeli już wywalać to tylko tych co nie mają postów i nie logowali się od kilkunastu miesięcy. Znam wielu userów (nie koniecznie na ty forum) którzy tylko czytają forum.
Coś z tym jest. Można wywalić lud co nie ma postów, lub mają 1-2. To typowe pasożyty i nic nie wniosły na forum. Usunąć ich, a jak będę chcieli to się znowu zarejestrują.
ja jestem za ale usunąć te osoby które dawno nie odwiedziły forum
te to w pierwszej kolejności, ale są typowi leecherzy. Zamawiają dzwonki, się robi, a potem nawet nie podziękują. Takim to ja bym podziękował za współpracę i wywaliłbym z forum, ale to już Master się tym zajmie. Może lepiej prócz usuwania kont, zablokować IP skąd zostały one założone. Oczywiście możnaby pominąć IP neostrady, bo wiadomo, że IP neostrady jest dynamiczne.
Wysłany: Nie Gru 10, 2006 16:41
Kto głosował na nie Chyba pasożyty norb nie mają jak dziękować, bo nie udzielają się i nie mają simków
Telefon: Siemens C75
Sieć: Orange Pomógł: 27 razy Wiek: 26 Posty: 64 Skąd: Kraków
Wysłany: Pon Gru 11, 2006 18:04
Jestem na TAK
Kasować nieaktywnych od minimum trzech miechów ... a tych co nic od początku nie napisali to nie tylko kasować ale i przed kasacją smoła oblać i w pierzu obtoczyć
Telefon: C75 & SE D750i + Memory Stick Duo 1GB
Sieć: Orange / Era Pomógł: 2 razy Posty: 15 Skąd: Z Domu
Wysłany: Wto Gru 12, 2006 15:55
Heh ja pierwszy zauważyłem że mamy 9999 userów i napisałem o tym w ShoutBoxie xD. Kilka osób na ten temat dyskutowało. Moja opinia jest taka: Niemiałem neta chyba 2 tygodnie, a i ja bym się zdziwił że "Uzytkownik o nazwie Boogie nieistnieje." Troche robie na forum, czasem coś wrzuce. Ale niepisze cały czas w Rozmowach Luźnych i prośbach. Moja odpowiedz jest TAK. Wiele osób tylko pobiera i czyta a nic niedaje od siebie. Takim mówimy NIE.