Wysłany: Nie Sie 17, 2008 10:36 D900 Wyswietlacz:/?
Witam, mam chyba dosyć poważny problem:/ Mam samsunga d900 i nagle po włączeniu komy zobaczyłem że mam jakieś paski na wyświetlaczu;/ Są to kolorowe paski na prawej stronie wyświetlacza zajmują ok 0.5cm są bardzo gęsto ułożone (nie widać co jest z nimi)
Mam nadzieje że ktoś mi pomoże z góry thx
Telefon: Sony Ericsson K550i
Zaproszone osoby: 43
Sieć: +MIX
Karta Pamięci: SanDisk M2 1GB
Imię: Rafał Pomógł: 103 razy Wiek: 18 Posty: 1107 Piwa: 22/6 Skąd: wziąść kase?
Wysłany: Nie Sie 17, 2008 11:07
podejrzewam że to będzie taśma łącząca płytę główną z wyświetlaczem
typowy problem w rozsuwanych telefonach, a tym bardziej w samsungach
proponuje iść do serwisu, bo samemu jest sporo kombinowania
A jak wgrać softa? Jestem kompletnie zielony:/ A z tą taśma ile może mnie wynieść? Na własną rękę muszę ją załatwiać?
O to fotka paski są dorysowane ponieważ nie mam czym zrobić zdjęcia ale wygląda identycznie
Wysłany: Nie Sie 17, 2008 11:40
nie prawda że od razu by znikł
koleżance z klasy padła taśma i wyświetlacz po prostu wariował tzn. był do góry nogami, zmieniał kolory itp
koszt wymiany taśmy zależy czy taśma jest oryginalna czy nie
Telefon: 6288, K700i,
Sieć: Era
Karta Pamięci: Brak
Imię: Paweł Pomógł: 176 razy Wiek: 18 Posty: 2222 Piwa: 62/3 Skąd: Kraków/Bochnia
Wysłany: Nie Sie 17, 2008 11:56
ja bym najpierw wgrał softa a dopiero puźniej nad taśmą myślal kumpel ma tego d900 i miał podobnie tyle że do połowy wyświetlacza i soft pomógł SparK, to nie jest oryginalna taśma ta jest pół oryginalna http://www.allegro.pl/ite..._sam_fv_gw.html
tak na dobrą sprawe nieoryginalna będzie działała normalnie ale krócej
Właśnie zauważyłem że z prawej strony (tam gdzie paski) ucieło mi kawałeczek ekranu zmienia to coś czy nie? Nie chcę bawić się softem sam wole oddać gdzieś do serwisu czy wgranie jest proste?
edit: Teraz obraz stał się nie wyraźny w niektórych miejscach widać kwadraciki i miga ;/ Odrazu mówie nie chcę robić nic na własną rękę wole oddać do servisu chyba że zmiana softu jest prosta
Wysłany: Nie Sie 17, 2008 19:02
nie wiem jak jest ze zmianą oprogramowania w Samsungach
jeżeli nie masz karty gwarancyjnej to oddaj do jakiegoś komisu GSM
podpytaj znajomych który według nich jest najlepszy i zanieś telefon tam
Wysłany: Nie Sie 17, 2008 20:30
jak oddasz do serwisu to po prostu wytłumacz jaki jest problem i tyle
jeżeli wymieni taśmę to w komisie maja już przeważnie na miejscu także nie musisz nic kupować
Jutro niosę telefon do serwisu mam jeszcze jedno pytanie czy to może być wina wyświetlacza? Bez pośrednio przed zobaczeniem tych pasków i rozmazanego ekranu telefon nigdzie nie spadł nic się z nim nie działo.
Byłem w servisie i gość powiedział że jest rozlany wyświetlacz ;o Jest to możliwe jeżeli nie ma żadnych plam a na ekranie nie ma takigo rozmazania tylko kontury są kwadratowe