Telefon: Samsung L760 & Motorola V500
Sieć: Plaj
Karta Pamięci: 1GB
Imię: B@rtek Pomógł: 72 razy Posty: 1646 Piwa: 34/55 Skąd: się biorą dzieci??
Wysłany: Czw Lis 15, 2007 16:51
Flądra, znaczy sie pytam dlatego że gdzies czytałem że play ma anteny w orange..tak samo jak np. karta sim z heya pójdzie w telefonie z sim lockiem na ere(a przynajmniej kiedyś tak było) :niepewny:
Telefon: LG KU990 Viewty / Siemens C75
Sieć: PLAY / HEYAH
Karta Pamięci: MicroSD Kingston 2GB
Imię: Hubert Pomógł: 70 razy Wiek: 18 Posty: 470 Piwa: 26/6 Skąd: Kawęczyn Sędz.
Wysłany: Czw Lis 15, 2007 17:23
Dzięki umowie o roaming wewnętrzny z Polkomtelem - operatorem sieci Plus, zasięg sieci Play pokrywa się z zasięgiem sieci Plus. Play cały czas prowadzi proces technicznej optymalizacji i testów własnej sieci, aby móc świadczyć usługi na bazie swojej infrastruktury. Działania w tym zakresie zostały podzielone na trzy etapy:
Telefon: Samsung L760 + Kingston 1gb
Zaproszone osoby: 3
Sieć: Play
Karta Pamięci: mała czarna Pomógł: 84 razy Wiek: 17 Posty: 1087 Piwa: 52/15 Skąd: macie zielone?
Wysłany: Czw Lis 15, 2007 18:12
cegla1213, nie ma takiej możliwości żeby poszła. Nawet Plus nie pójdzie, mimo że Play ma jego anteny. Wiem z własnego doświadczenia i teraz cieszę się "phone freeze" :/
Telefon: 6288, K700i,
Sieć: Era
Karta Pamięci: Brak
Imię: Paweł Pomógł: 176 razy Wiek: 18 Posty: 2222 Piwa: 62/3 Skąd: Kraków/Bochnia
Wysłany: Pią Lis 16, 2007 12:07
Popi, dokładnie tak samo tel z lockiem plusa po włożeniu Pley-a też nie działa
tylko simlock pley tylko korzysta z nadajników plusa ale buduje już swoje ma ich około 500 wszystkie UMTS
Telefon: SonyEricsson K810i Pulse Red
Sieć: Era Abonament 90zł Pomógł: 99 razy Wiek: 22 Posty: 784 Piwa: 19/6 Skąd: Gliwice
Wysłany: Pią Lis 16, 2007 22:58
Ahh wszystko trzeba tłumaczyć, mamy czterech operatorów którzy mają ze sobą dodatkowe sieci, ale tylko różniące się nazwą, a więc tak:
Era > Heyach
Plus > Sami Swoi
Orange
Play
A teraz taka ciekawostka, wiele starszych telefonów nie pujdzie na Play, a nawet troche nowszych, taki przykład kupowałem Nokie 6280, miałem do wyboru dwie bez simlocka, na jednej chodził Play a na drugiej nie chociaż obydwie miały ściągnięte simy, telefon który ma sima na Play nie będzie chodził na żadnej innej sieci, a telefon z Orange w 70% przypadków po ściągnięciu simlocka nie będzie chodził w Play, zastanówcie się najpierw nim kupicie telefon jeżeli macie Play bo możecie mieć problemy, z tego co wiem da się zrobić żeby chodził Play ale trzeba zmienić całkowicie soft na czysty i przelutować jedną ścieżke w paru modelach telefonów, wiem że w Nokiach 6280 w 90% przypadków nie da się zrobić żeby chodził Play jeżeli po ściągnięciu simlocka nadal nie włazi.
Co do sieci to bajki że telefon z simlockiem będzie działał na Play i jakieś jeszcze jednej. Jak coś jeszcze chcecie wiedzieć to pytać.
Cytat:
Pozatym już robią analizy bo chcą połączyć Plus i Ere.
Źrudło: interia.pl