Poprzedni temat «» Następny temat
Co mam wybrać?
Autor Wiadomość
KaMeK 
Nowicjusz

Telefon: iPhone 3G i SGH-E590
Sieć: 36i6
Postawił 3 piw(a)
Wysłany: Wto Wrz 23, 2008 14:45   Co mam wybrać?

Proszę o poradzenie mi telefonu ale żeby miał:
-Aparat 5 Megapiksela
-Akcelerometr
-Wyświetlacz 2,8 cala lub większy
-Dotykowy ekran
-Wi-Fi
-Bluetooth
-Obojętnie jaki system Windows czy Symbian mi wszystko jedno tylko aby stabilny

Myślę nad Samsung Omnia lub Nokia N95 8GB.
Za 1500zł (patrząc się na allegro.pl)
Telefon nie musi mieć wszystkich wymagań wymienionych u góry ale żeby chociaż miał te tłustym drukiem.
Pozostać przy iPhone 3G czy sprzedać i kupić coś innego :?:

Postaw piwo autorowi tego posta

Telemmix
Nowicjusz

Telefon: nokia
Sieć: heyah
Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: Wto Wrz 23, 2008 15:06   

zależy w jakich cenach chciał byś kupic telefonik z takimi funkcjami

[ Dodano: Wto Wrz 23, 2008 16:15 ]
twój iPhone 3G jest bardzo dobry ale ten sony ericsson mi sie z wyglądu cos tak nie za bardzo podoba ale funkcje to ma niezłe mógł bym ci polecic nokie n95 ma 5megapiksela
Wyświetlacz 2,8 cala chyba Wi-Fi Bluetooth i chyba Akcelerometr
bardzo czyste zdjęcia robi ki czysto kameruje ja bym ci polecił n95 ale tania tez nie jest
a z troszkę mniejszymi funkcjami jest tez fajna n73 za 500 zł kupi się raczej uzywaną 700zł to na pewno się kupi nową prosił bym o piwko

[ Dodano: Wto Wrz 23, 2008 16:17 ]
a i jeszcze powiedz za ile ten telefonik chcesz kupic to bardziej ci moge jaki telefonik ja bym kupił na twoim miejscu w tych cenach :!:

Poprawiam i 2 ostrzeżenie, za 3 będzie warn, a i naucz się pisać po polsku

Wyświetl szczegóły
wiligracz 
Początkujący

Telefon: iPhone 3G
Sieć: ORANGE
Piwa: 3/2
Wysłany: Wto Wrz 23, 2008 16:40   

Przecież on chcę stabilny telefon, z dotykowym ekranem, nokie nie są stabilne, dotykowy ekran ma parę modeli, nokia N95 nie posiada takowego. Widzę że iphone'a już masz (chyba że tylko tak sobie wpisałeś), więc nie mam co go polecać, jeśli chodzi o jego aparat to powstało parę dodatkowych obiektywów które poprawiają jakość zdjęć. Do tego w iphone'ie masz niesamowita jakość dźwięku (obraz też świetny). Jeśli chodzi o stronę stabilności, to iphone ani razu nie zawiesił mi się. Telemmix twój post jest żartem, nic konkretnego, nie czytelny, posiada wiele błędów, jeśli masz pisać takie posty to lepiej w ogóle nic nie pisz.

Mac_ 
Expert

Telefon: Sony Ericsson P1i/W1i mod. by CirA$ .
Sieć: Orange POP
Karta Pamięci: SanDisc M2 4GB
Imię: Barttek . xD
Piwa: 17/9
Ostrzeżeń:
 1/4/5
Wysłany: Wto Wrz 23, 2008 19:52   

Nokia N95 8GB jest bardzo stabilnym telefonem .
Ma wszystkie twoje wymagania, oprócz dotykowego ekranu :mrgreen:
a jeszcze nie podałeś ceny ? :razz:

KaMeK 
Nowicjusz

Postawił 3 piw(a)
Wysłany: Sro Wrz 24, 2008 11:31   

Miałem Nokie N73 to bym nie polecił bo się często zawiesza ,powoli chodzi. Bawiłem się Nokią N95 8GB też mi się nie zawiesiła ale czytałem też o Omni i o HTC itp. i jest trudny wybór telefonu ;)

P.S. Przepraszam ze nie podałem ceny ;)

wiligracz 
Początkujący

Wysłany: Sro Wrz 24, 2008 16:56   

Mac_CirA$ napisał/a:
Nokia N95 8GB jest bardzo stabilnym telefonem .
Ma wszystkie twoje wymagania, oprócz dotykowego ekranu :mrgreen:
a jeszcze nie podałeś ceny ? :razz:

Ty swoje znowu. Nie nokia N95 jest niestabilna, chociażby w porównaniu E50. Obsługiwałem ten telefon przez około tydzień testowałem, i jestem w stanie to stwierdzić.

Mac_ 
Expert

Ostrzeżeń:
 1/4/5
Wysłany: Sro Wrz 24, 2008 19:20   

wiligracz, ejj chyba nie umiesz czytać ! Ja pisze o wersji 8 Gigowej a Nie o wersji N95-1 więc nie wprowadzaj tu ludzi w błąd ! A nie musisz mi mówić jak N95-1 wolno chodzi, bo to wiem, jak by wolno nie chodziła to bym ją polecał i bym ją miał !

wiligracz 
Początkujący

Wysłany: Sro Wrz 24, 2008 19:41   

Ja mówię o obydwu wersjach, miałeś te nokie? Używałeś jej przez dłuższy czas? Bo ja testowałem 8GB a przyznam ze z ta pierwsza wersją nie miałem do czynienia. Przed wyborem iphone'a, noki lub czegoś innego, musiałem przetestować tzw. sztandarowe modele różnych producentów. Zostałbym przy iphone. Teraz zaczynają wychodzić na niego gry (czyt.NFS UNDERCOVER) które pokazują jaki ten sprzęt ma potencjał, jakością niektóre gierki dorównują PSP, nowy NFS nawet przewyższa psp. Co do płatnych aplikacji: jest to duży minus i może odstraszyć potencjalnych klientów na ten telefon, ale można to obejść i ściągać wszystko za darmo, bez iTUNES. Jakości dźwięku, filmów chyba nie muszę opisywać, bo jeśli dobrze skonwertujesz film, to efekt jest zdumiewający. Wiele funkcji takich jak: dyktafon, radio i inne których nie ma w standardzie, można uzyskać za pomocą wgrania programów (za darmo). Teraz przedstawię kilka rzeczy w których iphone przewyższa N95 8GB a w których przegrywa z nokią.

+ Nokia n95 8gb
Obsługa większej ilości programów.
Łatwa obsługa, większa kompatybilność z różnymi urządzeniami.
Aparat 5MP.
Lepsza jakość nagrywanych filmów (tak w iphonie też to jest, z pomocą różnych programów).
Więcej akcesoriów dodanych od producenta w zestawie (wliczając dokładne instrukcje obsługi których w zestawie iphone'a brak).
GPS (w iphonie też jest możliwość korzystania z niego, ale jak narazie to umówmy się że nie jest to nawigacja z prawdziwego zdarzenia, czekamy na tom tom, może w tedy iphone będzie lepszą nawigacją).
Symbian (wpisałem go ponieważ jedni uznają go za najlepsze wyjście inni OS'a, ale narzie więcej jest tych pierwszych, po prostu symbian został już bardziej poznany, i użytkownicy maja do niego większe zaufanie)

+ iPhone 3G
Lepsza jakość dźwięku.
Lepsza jakość odtwarzanych filmów.
Multi touch (dla niektórych akurat wada).
Wykonanie.
Przeglądarka safari, przeglądanie internetu w iphone to czysta przyjemność (szybko łatwo, bardzo prosto, i co najważniejsze nie jest to jakaś uboga mobilna wersja jak w większości telefonów).
Bardzo rozbudowany kalkulator.
Gry (w lepszej jakości).
OS (jak już pisałem dla innych to OS jest lepszym wyjściem)

Wybierz ten telefon którego "plusy" będą bardziej dla ciebie przydatne. Samsunga nie polecam, wybierz między nokia, a iphonem.

Wyświetl szczegóły
Mac_ 
Expert

Ostrzeżeń:
 1/4/5
Wysłany: Sro Wrz 24, 2008 20:53   

Bawiłem się nią i to dość długi czas i nie zauważyłem żadnych zamuleń tak jak w przypadku np: Noki N73, bo jak bawiłem się N95-8GB to od razu zauważyłem że inaczej chodzi ale każdy wie że procesor i dostępna ilość ram robi swoje :mrgreen:
Według mnie nawet Siemens SX1 może chodzić bez zamuleń tylko wystarczy się umieć posługiwać Symbianem :!: Bo zatocze jedno mądre zdanie ` Symbian jest jak Mediamarkt, Nie dla Idiotów ! `

wiligracz 
Początkujący

Wysłany: Sro Wrz 24, 2008 21:13   

Posługiwać sie symbianem umiem a co do twojego cytatu: Czy to ma być jakaś sugestia? Przetestować to znaczy aby sprawdzić ile coś wytrzymuje, gdzie ma wady, gdzie plusy. Niestety tłumaczyć tobie że nokia może być be, to bez celowa sprawa, bo już wszyscy z forum poznali twoje podejście do noki. No nić powiem tylko że nie musisz nikogo obrażać, aby przedstawić swoje zdanie. Ja też podsłyłam pewien cytat z tego forum: "wiligracz, zgadzam sie z toba odnosnie ciaglego zachwalani nokii przez Mac_CirA$, naparwde daj sobie spokoj bo too juz sie robi irytujace". Pozdrawiam

KaMeK 
Nowicjusz

Postawił 3 piw(a)
Wysłany: Czw Wrz 25, 2008 10:18   

Chyba bym musiał mieć iPhone i Nokie N95 8GB ,ponieważ zależy mi bardzo na aparacie dobrym np. 5 MP ale żeby była z telefonu konsola tak jak iPhone ;)

Pomyśle może jednak zostanę przy iPhone a będe nosił aparat cyfrowy ze sobą ;D

P.S. Nie pytać się mnie czego częściej używam czy aparatu czy gram na komórce bo te dwie rzeczy robię tak samo często.

Mac_ 
Expert

Ostrzeżeń:
 1/4/5
Wysłany: Czw Wrz 25, 2008 12:16   

Na pewno znowu kogoś w kurze :lol: ale co do konsol to może Nokia N-GAGE QD ? :mrgreen: i Nokia N95 8GB, mieszanka wybuchowa :mrgreen: Ale Nokia N95 też może służyć jako Konsola też ma N-GAGE MODE :wink:

KaMeK 
Nowicjusz

Postawił 3 piw(a)
Wysłany: Czw Wrz 25, 2008 13:01   

No tak Nokia N95 8GB ma też N-GAGE i można za darmo ściągnąć z internetu ,a na iPhone nie za bardzo <albo się mylę> :neutral:

wiligracz 
Początkujący

Wysłany: Czw Wrz 25, 2008 13:50   

Mylisz się wczoraj zrobiłem jailbreaka iphone'a i w tej chwili wgrywam wszystkie programy za darmo. Co do aparatu to radze kupić cyfrówkę za 300-400zł i zapewniam że będzie ona o 100 razy lepsza niż ta w N95, N-GAGE mode nijak sie prezentuje w porównaniu do PSP, iPhone (zaczynają wychodzić gry o jakości lepszej niż na PSP), niestety minusem iphone'a w grach jest często sterowanie (w jednych grach się sprawdza, w innych nie).

Wyświetl szczegóły
KaMeK 
Nowicjusz

Postawił 3 piw(a)
Wysłany: Czw Wrz 25, 2008 15:04   

Interesują mnie gry Wyścigowe ,i takie jak np. Warcraft <widziałem filmik z taką grą ale nie wiem jak się nazywa i czy filmik nie był fake> ,i podobne do Super Monkey Ball sterowanie Akcelerometrem.

I jakie są darmowe programy w jailbreaku??? Takie jak w AppStore czy podobne? I mógł bym prosić o podanie mi nazw najlepszych gier do sciągnięcia za darmo w jailbreaku jak już pisałem u góry.

wiligracz 
Początkujący

Wysłany: Czw Wrz 25, 2008 19:15   

Są te z AppStore też (złamane np:Spore)+te które sobie ludzie w domu robią. W większości gier na iphone steruję się za pomocą ruchów.

KaMeK 
Nowicjusz

Postawił 3 piw(a)
Wysłany: Pią Wrz 26, 2008 06:12   

A można sprawdzić jakie są aplikacje w Jailbreaku bez wchodzenia na iPhone'a?

wiligracz 
Początkujący

Wysłany: Pią Wrz 26, 2008 13:56   

Nie rozumiem ciebie? Aplikacje możesz sciągać z google, instalera, cydii (te dwa ostatnie programy, instalują się przy jailbreak'u)

KaMeK 
Nowicjusz

Postawił 3 piw(a)
Wysłany: Sob Wrz 27, 2008 08:53   

Ale czy da sie zobaczyć jakie są aplikacje w Cydii o Instalerze bez jailbreak'a w iPhone?

wiligracz 
Początkujący

Wysłany: Nie Wrz 28, 2008 14:55   

Nie mam pojęcia, ale nie tylko aplikacje z Cydii można wgrywać. Na torrentach jest wiele gierek z itunes np:Spore, które mozna mieć za darmo.

Odpowiedz do tematu