Telefon: simens/c75
Sieć: era
Wysłany: Nie Lis 26, 2006 07:58 C75 zalany
Mam zalanego c75 jak probuje go wlaczyc to slychac tylko krotkie i ciche "beep". Wpadł mi do wody ale natychmiast go wyciagnelem po ok 10s wyciagnolem baterie, karte sim i odstawilem go zeby sie wysuszyl. Rano probuje go wlaczyc i slychac tylko "beep".
Da się go jakos uratowac? Prosze o pomoc!!!!!!!!
Freestyler [Usunięty]
Wysłany: Nie Lis 26, 2006 08:09
Rozkręć go i wyczyść wszystko. Jak nie pomoże to idź do serwisu i wgraj oprogramowanie
Telefon: Sony Parkinson K810i
Sieć: Heyah Pomógł: 272 razy Wiek: 20 Posty: 2385 Piwa: 34/25 Skąd: Żary
Wysłany: Nie Lis 26, 2006 10:58
Jeżeli telefon został zamoczony, należy szybko wykonać poniższe czynności:
Należy jak najszybciej wyciągnąć z telefonu baterię, wyjąć kartę SIM, oraz wykręcić antenkę.
Rozkręcamy aparat na czynniki pierwsze, a potem jak najszybciej płuczemy w wodzie destylowanej. Ma to na celu usunięcie zanieczyszczeń oraz osadów różnych związków chemicznych z nieczystej wody.
W dalszej kolejności należy telefon delikatnie przepłukać czystym spirytusem. Spirytus zmniejsza korozyjne działanie wody oraz rozpuszcza zanieczyszczenia, które nie da się usunąć wodą. Delikatnie czyścimy szczoteczką elektronikę.
Telefon należy zostawić w suchym i stosunkowo ciepłym miejscu do całkowitego wyschnięcia. Najlepiej zostawić go tam na 2-3 dni. Zbyt wczesne włączenie telefonu może być dla niego szkodliwe.
Kartę SIM oraz styki w telefonie należy przytrzeć suchą szmatką bawełnianą.
Telefon: simens/c75
Sieć: era
Wysłany: Nie Lis 26, 2006 19:24
Telefon juz dziala. Jutro dam go do serwisu zeby go wyczyscili. Na brzegach wyswietlacza widoczne sa (pod pewnym katem) jakby zacieki, pozatym wszystko dziala.
Telefon: SE W200i
Zaproszone osoby: 1
Sieć: red łapka Pomógł: 15 razy Wiek: 19 Posty: 214 Piwa: 7/11 Skąd: Bochnia
Wysłany: Sro Gru 20, 2006 14:08
jak go zaniesiesz na gwarancje to itak ci go nie przyjmom bo zobaczom ze tel zostal zalany ja bym go rozkrencil i wyczyscil a jak to nie pomoze to tylko komis!!!!!!!albo serwis!!!!!
Moim zdaniem zalany tel do do du** tel nic z nim raczej sie nie da zrobic a jezeli masz zamiar oddać go na gwarancje to o tym zapomnij nie uwzględnią ci tego bo to sie stało z twojej przyczyny... a w komisie zapłaciż tyle co za nowy trudno sięmówi
jak pomogłem kliknij:d
A jak mój zalałem winem Żadnym jabcokiem tylko dobrym hiszpańskim winkiem półsłodkim:) Nie ładuje, i jak go włączam to pokazuje ze bateria słaba i sie wyłącza. Co robić? Telefon is ?